1.5.2016 klo 13:59
Tiedote

Mikael Pentikäinen aloittaa vappuna Suomen Yrittäjien toimitusjohtajana: ”Yrittäjäliike on vahva työväenliike”

Mikael Pentikäinen aloittaa tänään Suomen Yrittäjien toimitusjohtajana. — Vappu on erinomainen päivä aloittaa Suomen Yrittäjissä, sillä yrittäjäliike on vahva työväenliike, Pentikäinen kirjoittaa vappublogissaan.

Pentikäinen muistuttaa blogissaan, että pienet ja keskisuuret yritykset työllistävät lähes miljoona suomalaista ja ovat luoneet 2000-luvulla yli 100 000 uutta työpaikkaa.

Yksinyrittäjien määrä on kasvanut viime vuosina nopeasti.
— He tekevät arvokasta työtä työllistämällä itsensä – yleensä yhdessä muiden yrittäjien kanssa. Yrittäjäjärjestö tekee parhaansa, jotta heillä olisi hyvät onnistumisen edellytykset, Pentikäinen lupaa.
— Yrittäjät ovat luoneet hyvinvointia ja turvallisuutta koko kansakunnalle, ja luovat vastakin, jos me suomalaiset sitä haluamme.

Uutta työtä tarvitaan — työpaikkasopimisen lisääminen tehoaisi parhaiten

Pentikäinen puuttuu blogissaan Suomen karuihin työttömyyslukuihin. Hän muistuttaa, että avain uusien työpaikkojen luomiseen olisi työpaikkasopiminen.

— Suomi kärsii maailman jäykimmästä palkanmuodostuksesta ja Euroopan keskitetyimmästä työmarkkinajärjestelmästä. Työmarkkinakartelli iskee lujimmin talouden heikoimpiin eli työttömiin ja heidän perheisiinsä.

Hän muistuttaa, että työpaikkasopiminen ei ole sanelua vaan yhdessä sopimista yhteiseksi hyväksi.

— Se istuu hyvin pieniin yrityksiin, joissa luottamus on tutkitusti vahvaa ja jossa työntekijä ja yrittäjä kohtaavat jatkuvasti saman pöydän ääressä.

Pentikäisen mukaan loppukevät näyttää, onko Suomi vastakin työpaikkasopimisen kehitysmaa.
— Asia on maan hallituksen käsissä. Se päättää, saavatko työmarkkinajärjestöt riittävästi aikaan.

Lue koko blogi tästä.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Suomen Yrittäjät, p. 040 504 1944, mikael.pentikainen@yrittajat.fi