Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Kontiolahti Vuoden 2020 Yrittäjyyskunta

Maakunnan Vuoden Yrittäjyyskunta palkittiin tänään alueellisessa Kunnallisjohdon seminaarissa Joensuussa.

 

Maakunnan Vuoden 2020 Yrittäjyyskunnaksi valittiin Kontiolahden kunta. Pohjois-Karjalan Yrittäjät luovutti Kontiolahdelle Maakunnan Vuoden 2020 Yrittäjyyskunta-palkinnon tiistaina 17.11. Joensuussa pidetyssä alueellisessa Kunnallisjohdon seminaarissa.  Huomionosoitus luovutettiin nyt 17. kerran. Palkinnolla yrittäjät haluavat kannustaa maakunnan kuntia aktiiviseen ja aloitteelliseen elinkeino- ja yrittäjyyspolitiikkaan.

Palkinnolla Pohjois-Karjalan Yrittäjät haluaa huomioida vuoden 2020 aikana elinkeino- ja yrittäjyyspolitiikassaan hyvin ansioituneen kunnan. Palkinnon perusteissa kiinnitetään huomiota kunnan elinkeinotoimen resursseihin, tehtyihin konkreettisiin yrittäjyys- ja elinkeinotyön toimenpiteisiin ja tapahtumiin sekä kunnan yhteistyöhön yrittäjäjärjestön ja muiden toimijoiden kanssa.

Kontiolahden kunnan toiminta on yrityslähtöistä kaikilta osin. Kunnan kehittämisyhtiö Kontionloikka Oy on onnistunut palvelemaan yrityksiä matalalla kynnyksellä. Yrittäjille tarjotaan palveluita kotiovelle ja ollaan aktiivisesti yhteydessä yrityksiin. Kontiolahden Yrityspalvelu Oy rakentaa aktiivisesti tiloja yrityksille ja kunnan teollisten työpaikkojen määrä on kasvanut merkittävästi.

Maankäyttö ja lupapalvelut ovat saaneet hyvää palautetta yrityksiltä. Kunnan menestyminen on suoraan kytköksissä yritysten määrään ja työpaikkoihin: tämä on ymmärretty kunnan päätöksenteossa. Päättäjät ovat sisäistäneet yrittäjien merkityksen kunnalle. Yrittäjien kuntabarometrin mukaan Kontiolahti on kokoluokassaan Suomen 8. yrittäjäystävällisin kunta vuonna 2020 ja maakunnan kunnista paras.

Kontiolahdella on päivitetty elinkeinopoliittinen ohjelma sekä yritysvaikutusten arviointi käytössä. Kunnan päätöksenteko on yritysten kannalta avointa sekä tehokasta. Kontiolahdella on ajantasainen hankintaohjelma ja kunta kumppanina ottaa yrittäjät huomioon alle kynnysarvojen olevien hankintojen kilpailutuksessa ja ohjeistuksessa.

Kontiolahden kunta on onnistunut hyvin informoimaan yrityksiä koronakriisissä ja antanut mm. vuokrahelpotuksia yrityksille. Kunta sai nopeasti jakoon yksinyrittäjätuet.

Kunta on myös konkreettisesti panostanut matkailuun esim. viikko-ohjelmien julkaisu ja matkailuhankkeet.

 

Tulikiila-taidetakomon valmistaman kiertopalkinnon otti vastaan Kontiolahden kunnan edustajina kunnanhallituksen puheenjohtaja Mika Kuusela, kunnanjohtaja Jere Penttilä sekä Kontionloikka Oy:n ja Kontiolahden Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Annu Räsänen.


Jere Penttilä (vas.), Mika Kuusela ja Annu Räsänen

 

Pohjois-Karjalan Yrittäjät

 

Lisätietoja:
Merja Blomberg, toimitusjohtaja, 050 367 5194

 

Pohjois-Karjalan Yrittäjyyskunta-palkinnot:

2004 Polvijärven kunta

2005 Joensuun kaupunki

2006 Kontiolahden kunta

2007 Kiteen kaupunki

2008 Pyhäselän kunta

2009 Outokummun kaupunki

2010 Ilomantsin kunta

2011 Nurmeksen kaupunki

2012 Ilomantsin kunta

2013 Outokummun kaupunki

2014 Liperin kunta

2015 Joensuun kaupunki

2016 Ilomantsin kunta

2017 Lieksan kaupunki

2018 Joensuun kaupunki

2019 Kiteen kaupunki

2020 Kontiolahden kunta