31.10.2018 klo 20:42
Uutinen

Kaupunki kohtasi yrittäjät

Turun Yrittäjät järjesti Kaupunki kohtaa yrittäjät – visiot ja realismi -tilaisuuden Turun kaupungintalolla tänään aamulla. Mukana oli salin täydeltä yrittäjiä, virkamiehiä ja kaupungin ylintä johtoa. Keskustelu oli vilkasta ja yhdeksi tärkeäksi asiaksi nostettiin muutostilanteiden viestintä.

Tilaisuuden avasi Turun Yrittäjien puheenjohtaja Jari Rastas. Hän kiitteli kaupunkia hyvästä yhteistyöstä ja painotti pienten yrittäjien merkitystä kaupungille, sekä niiden osuutta yritysten kokonaismäärästä ja siten keskeisenä työpaikkavolyymin ylläpitäjänä. Kaupunginjohtaja Minna Arve kiitteli puolestaan yrittäjäyhdistystä hyvästä yhteistyöstä mainiten erityisesti Michael Lindholmin Tukholma-yhteyksien luojana ja Jorma Saarikedon hankintaosaamisen edistäjänä.

Ennen paneelikeskusteluja Turun kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen alusti Turun keskustan kehittämiseen liittyviä visioita. Keskustan kehittäminen on yksi kaupungin kärkivisioista. Vision mukaan keskusta on saavutettava kaikilla liikennemuodoilla.

– Tosin modernin keskustan ydin on kävely- ja pyöräilyaluetta. Hiljattain julkaistun amerikkalaistutkimuksen mukaan kaupungit, joissa keskusta on rajattu vain jalankulkijoille, menestyvät taloudellisesti parhaiten, kertoi Timo Hintsanen.

Paneelikeskustelussa olivat mukana kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus, apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen, kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen, Turun Yrittäjien puheenjohtaja Jari Rastas, yrittäjä Sabrina Casagrande ja kuljetusyrittäjä ja Turun autoilijoiden edustaja Sami Mäkinen. Keskustelua moderoi Turun Sanomien päätoimittaja Kari Vainio.

Sabrina Casagrande kritisoi kaupungin tiedottamista parkkipaikkojen osalta, sillä hänen kokemuksensa mukaan asiakkaille on välittynyt tieto 150 parkkipaikan häviämisestä, mutta ei siitä, että niiden tilalle on tehty yli 100 uutta parkkipaikkaa. Jarkko Virtanen myönsi puutteet tiedottamisessa ja sanoi, että tavoiteltavaa olisi, että tiedottamisessa kerrottaisiin asioita myönteisesti mahdollisuuksina sen sijaa, että viestitään kielloista. Viestinnän merkityksestä ja kanavista keskusteltiin aktiivisesti. Turun Yrittäjien hallitus on toriparkkihankkeen puitteissa tehnyt vierailun Kuopioon. Siellä turkulaisia ohjeistettiin aktiivisen tiedotuksen ja yhteydenpidon merkityksestä erityisesti rakennushankkeiden toteutusten yhteydessä.

Hämmennystä on jollekin aiheuttanut myös keskustan läpiajokielto, eli mitä se käytännössä tarkoittaa. Keskustaan saa ajaa asioimaan ja käymään ostoksilla, mutta suora läpiajo on kielletty.
Yleisön joukosta nousi kysymyksiä ja kommentteja myös ulosmenoteiden (Satakunnantie, Tampereentie ja Hämeentie) nopeusrajoituksista, keskustan viihtyvyyselementeistä, opasteista, pyöräilijöiden nopeusrajoituksista ja Vähätorilla ilmenneestä huumekaupan aiheuttamasta häiriöstä.