Mikkelin yhteistyökumppanit
31.10.2020 klo 20:04
Uutinen

Minna Häkkinen on Mikkelin Vuoden yksinyrittäjä

Mikkeliläisen Studio m3:n yrittäjä, sisustussuunnittelija Minna Häkkinen on valittu vuoden 2020 Mikkelin Vuoden yksinyrittäjäksi.

Minna Häkkinen luonnehtii itseään luovan alan sekatyöläiseksi. Hänen päätoimensa on sisustus- ja projektisuunnittelu. Häkkinen pyörittää Mikkelin keskustassa kivijalkakauppaa, joka on samaan aikaan suunnittelutoimisto, sisustuskauppa ja taidegalleria.

– Yritykseni tarjonta on vuosi vuodelta laajentunut. Esimerkiksi taidetarjonta on tullut mukaan, sillä se liittyy olennaisesti sisustamiseen, Minna Häkkinen sanoo.

Häkkisen asiakkaita ovat pääosin mikkeliläiset yksityiset ihmiset ja kodinsisustajat. Iso asiakaskunta ovat myös kesäasukkaat, joille Häkkinen suunittelee mökkisisustuksia ja -remontteja, ja jonkin verran asiakkaita on myös pääkaupunkiseudulla. Lisäksi Häkkisen galleriassa käy taiteen ystäviä.

Mikkelin yrittäjien hallitus nostaa palkintoperusteissaan esiin, että Minna Häkkinen on toiminut menestyksekkäästi haasteellisella sisustussuunnittelun alalla jo vuodesta 2009 saakka.

Häkkinen on löytänyt aina uusia toimintatapoja vaikeissakin tilanteissa ja kehittänyt yritystään määrätietoisesti. Hän on pystynyt tulokselliseen toimintaan ja luonut ympärilleen ison verkoston niin asiakkaista kuin yhteistyökumppaneista.

– Minna Häkkinen on edelläkävijä myös siinä, että hän tekee yhteistyötä myös fyysisesti samoissa tiloissa toisen yksinyrittäjän kanssa ja on onnistunut jakamaan näin yrittäjän kuluja, sanoo Mikkelin Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Jari Somero.

Vaikka Häkkinen on yksinyrittäjä, hän työllistää joukon yhteistyökumppaneitaan eli muitakin seudun yksinyrittäjiä ja yrityksiä, muun muassa ompelijan, kehystäjän ja rakennusalan toimijoita.

– Harvoin yksinyrittäjä toimii ihan yksin vaan työtä tehdään erilaisten verkostojen kanssa.

Minna Häkkinen sanoo, että Vuoden Yksinyrittäjä -palkinto ja tunnustus tuntuvat hyvältä.

– Olen toiminut yksinyrittäjänä nyt tasan 11 vuotta. Hienoa, että pitkä urani on huomioitu.

Mikkelin Yrittäjät ry haluaa Vuoden Yksinyrittäjä-palkinnolla muistaa yritystään yksin pyörittäviä yrittäjiä ja samalla myös muistuttaa yksinyrittävien tärkeydestä. Suomen Yrittäjien jäsenyrityksistä puolet on yhden hengen mikroyrityksiä. Palkintoa on jaettu vuosittain vuodesta 2009 lukien.