15.11.2018 klo 09:38
Uutinen

Moderni ja innovatiivinen alakoulumme

Ulvilan uusi Vanhankylän alakoulu on monimuotoinen, innovatiivinen sekä meidän kaikkien yhteinen koulumme. Ulvilan Yrittäjät pääsi tutustumaan paikan päälle ja kuulemaan uusista tuulista tämän päivän koulumaailmassa.

Poissa on pönötyspulpetit ja karttakepit. Tilalla uutta innovatiivista opetusta uusien teknologisten ja ennen kaikkea hauskojen metodien ja laitteiden avulla. Ulvilan Yrittäjien hallitus sai ilokseen kutsun tulla tutustumaan Ulvilan Vanhankylän alakouluun 14. marraskuuta 2018. Uteliaita silmäpareja olikin saapunut paikalle useita. Yrittäjien kanssa kouluun olivat tutustumassa Ulvilan kaupunginhallituksen johtoryhmä. Koulun rehtori Juha Ratola kertoi uudesta rakennuksesta sekä veti meille esittelykierroksen uudessa modernissa koulurakennuksessa. Sivistystoimenjohtaja Kimmo Vepsä kertoi opetuksen uusista tuulista, Ulvilan koulujen tilanteesta sekä miten yrittäjyys näkyy jo alakoululaisten opintosuunnitelmassa. Ulvilan kaupunginjohtaja Jukka Moilanen esitti myös tervehdyksensä vieraille.

Tiesitkö, että enää ei ole oppilailla omia pulpetteja ja omia paikkoja, vaan jokainen saa vaihdella paikkaansa vapaasti saaden näin uusia työpareja sekä virkistystä päivään? Tiesitkö, että koulussa kannustetaan yksilön innovatiivisuuteen sen sijaan, että kaikkien pitäisi osata yhtä hyvin vaikka matematiikkaa? Tiesitkö, että nykyään koulussa kaikki opiskelee sekä teknisiä töitä, että tekstiilitöitä? Tiesitkö, että metodina on ennen kaikkea hauskuus, oppimisen ilo sekä innovatiivisuus? Opiskelussa korostetaan myös monimuoto-opintoja. Esimerkiksi Suomi 100 -viikkona kaikissa aineissa oli esillä tämä sama teema, joten aiheesta oppii monipuolisemmin eri alueilta tarkasteltuna. Oppiminen on tehty hauskasti hauskaksi. Yrittäjyyttä opiskellaan ja opitaan jo alakoululta lähtien. Sovittiin myös yhteistuumin istua vielä erikseen yhteisen pöydän ääreen ja miettiä miten yrittäjyyttä voisi vielä enemmän parantaa ja kehittää oppimisessa. Yrittäjyys kun ei ole vain numeroiden pyörittelyä, vaan myös tietynlainen elämäntapa.

Yksityiskohtiin on panostettu koulussa todella paljon, esimerkiksi opetustoriksi nimetyllä alueella sohvaryhmän kankaaseen on lisätty hopeaa, joka estää bakteerien elämisen kankaassa. Opetustilat ovat useassa huoneessa tehty niin, että tila on helppo muuttaa sopivaksi sekä isoille ryhmille että pienryhmätiloiksi. Joka paikassa on valoisaa sekä tilat ovat harmonisia, mutta erittäin kekseliäitä ja virikkeellisiä. Yhdeltä käytävältä löytyy jopa kuntopyörät, joita saa halutessaan käyttää kun on luppoaikaa. Illan kruunasi loistava iltapala, sekä sivistystoimenjohtajan online- testipeli, jossa kerrattiin vielä interaktiivisesti kuinka porukka oli jaksanut keskittyä illan tarjontaan. Ja miksei olisikin, ilta kun oli Supermielenkiintoinen alusta loppuun saakka.

Ulvilan Yrittäjät kiittää ja kumartaa mukavasta illasta!

Kuvia illasta voit katsoa Ulvilan Yrittäjien facebook-sivuilta.