Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Raha

Lähimaksun yläraja nousee 50 euroon viikon kuluttua

Sekä asiakkaat että kauppiaat ovat toivoneet ylärajan nostamista. Muutos on kivuton, sillä se ei vaadi kuluttajilta tai kauppiailta toimenpiteitä.

Ensi viikon perjantaina tulee voimaan lähimaksun ylärajan korotus 50 euroon. Tähän asti ostoksia on voinut maksaa lähimaksulla 25 euroon saakka.

Sekä asiakkaat että kauppiaat ovat toivoneet ylärajan nostamista. Muutos on kivuton, sillä se ei vaadi kuluttajilta tai kauppiailta toimenpiteitä.

– Tarkoitus on, että kauppiaiden ei tarvitse tehdä asetusmuutoksia, tilata tai aktivoida mitään. Toimia kauppiailta ei vaadita. Tämän voin sanoa varmaksi ainakin Netsin maksupäätteiden osalta, Netsin kauppiaspalveluiden kaupallinen johtaja Sami Toivonen sanoo.

– Yleisenä ohjeena voi sanoa, että maksupäätteet kannattaa pitää ajan tasalla, eli jos laite ehdottaa päivittämistä, se kannattaa hyväksyä, mutta tämänkään ei pitäisi vaikuttaa, Toivonen jatkaa.

Lähimaksamisominaisuus on mukana myös useissa mobiililaitteissa. Ylärajan nostamisen tarkoitus on sujuvoittaa asiakastapahtumia ja välttää jonojen syntymistä.

– Ongelmia tai väärinkäytöksiä ei ole havaittu. Lähimaksun ylärajan nostaminen voi tuoda mukaan uusia toimijoita, joiden tuotevalikoimiin ei ole kuulunut juurikaan alle 25 euron tuotteita, Toivonen sanoo.

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi