Etsi

Emergency banner

Yrittäjyys

PRH poistaa rekisteristä 4300 yritystä, jos tilinpäätöstä ei toimiteta syyskuuhun mennessä

PRH poistaa lokakuussa rekisteristä 4 300 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa, jos nämä eivät ilmoita tilinpäätöstään 25. syyskuuta mennessä. Kyseessä on tämän vuoden kolmannes poistomenettely.

Kaupparekisteriä ylläpitävä Patentti- ja rekisterihallitus poistaa rekisteristä osakeyhtiöitä ja osuuskuntia, jotka eivät ilmoita tilinpäätöstään. Poistomenettelyssä on nyt yli 4 300 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa.

Poistomenettelyssä olevat yritykset eivät ole kehotuskirjeestä huolimatta ilmoittaneet tilinpäätöstään kaupparekisteriin viimeisen kahden vuoden ja kuuden kuukauden aikana.

Lista poistomenettelyssä olevista yrityksistä on prh.fi-sivuilla.

Poistettavien listalla olevien yritysten täytyy ilmoittaa tilinpäätös kaupparekisteriin 25.9.2019 mennessä.

PRH voi poistaa toimivankin osakeyhtiön tai osuuskunnan kaupparekisteristä, jos yritys ei toimita tilinpäätöstään määräaikaan mennessä eikä yrityksen määräämiselle selvitystilaan ole edellytyksiä. Rekisteristä poistot tehdään lokakuussa.

PRH:n oikeus poistaa tilinpäätöksensä ilmoittamatta jättänyt yritys kaupparekisteristä perustuu osakeyhtiö- ja osuuskuntalakeihin.

Jokaisen osakeyhtiön ja osuuskunnan täytyy laatia tilinpäätös joka tilikaudelta, vaikka yritystoimintaa ei harjoitettaisikaan. Tilinpäätös täytyy myös ilmoittaa kaupparekisteriin.

Veroilmoitukseen liitetyt tilinpäätösasiakirjat välitetään kaupparekisteriin, jos ne on liitetty Verohallinnon ohjeiden mukaisesti. PRH:n Virre-tietopalvelusta voi tarkastaa maksutta, onko yrityksen tilinpäätös rekisteröity kaupparekisteriin. Siirry Virre-tietopalveluun.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: iStockPhoto