Etsi

Emergency banner

Talous

Tuhannet yritykset poistouhan alla Kaupparekisteristä – vaarantaa koko yrityksen toiminnan

Poistouhan alla on aktiivisesti toimivia yrityksiä.

Tuhansia tilinpäätöksiä jää vuosittain toimittamatta kaupparekisteriin. Osakeyhtiön pitää lain mukaan laatia tilinpäätös jokaiselta tilikaudelta ja ilmoittaa se kaupparekisteriin.

Jos tilinpäätösasiakirjoja ei ole kehotuksesta huolimatta toimitettu rekisteröitäviksi vuoden kuluessa tilikauden päättymisestä, Patentti- ja rekisterihallitus voi poistaa yrityksen kaupparekisteristä. Silloin osakeyhtiö ei voi jatkaa toimintaansa. Esimerkiksi tällä hetkellä välittömän poistouhan alla on noin 4 500 yritystä.

Poistouhan alla olevat yritykset eivät ole pelkästään pöytälaatikossa uinuvia tai toimintansa päättäneitä yrityksiä. Yli 90 prosenttia poistouhan alla olevista yrityksistä on sellaisia, joiden tietoja on haettu Asiakastiedon tietokannasta viimeisen vuoden aikana.

Poistettavien yritysten joukossa on sellaisiakin, joiden liikevaihto on ollut aikaisempina vuosina useita miljoonia euroja. Iso osa yrityksistä siis on toiminnassa ja ne tekevät kauppaa.

Asiakastieto Group listaa toimivia yrityksiä, jotka työllistävät vähintään viisi henkilöä, ja jotka eivät ole toimittaneet tietojaan kaupparekisteriin. Niitä ovat ainakin Teknikmagasinet Finland, Laitilan leipä S. Heinonen, Ha-Ki-Kor, K-S Laaturakentajat, Selvä Pyy Ravintolat, Koneyhtymä Marttala, Koivukuja Yhtiöt, Koka, Singapore – Kiinalainen ravintola, As Muovi ja Arctic China.

Tietojen toimittamatta jättäminen vaarantaa kuitenkin koko yrityksen toiminnan ja työpaikat, eikä se ole hyvä merkki muillekaan sidosryhmille, Asiakastieto muistuttaa. 

 

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi