Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Röyhkeät varkaat veivät ajovalot kuljetusyrittäjän rekasta  – ”Onneksi saimme vara-auton”

– Kyllä tästä melkoinen show ja kustannuksia tuli yrittäjälle. Onneksi saimme vara-auton, kuvailee Mika Tanninen.

Rantasalmelainen kuljetusyrittäjä Mika Tanninen joutui viikonloppuna ikävän varkauden kohteeksi: kuorma-autosta vietiin kalliit xenon-ajovalot ja parisataa litraa polttoainetta.

Perheyritys Kuljetus Tanninen Oy:n toinen rekka oli pysäköitynä Juvan ABC:n rekkaparkissa kuten liki kymmenen vuoden aikana ennenkin. Aiemmin ei ole mitään sattunut, mutta nyt ammattivarkaat iskivät lauantaina, vaikka huoltoasema on vilkas ja rekkaparkki hyvin valaistu.

– Paikalla on nähty itäblokin kilvissä oleva puoliperävaunu. Maassa olevista renkaanjäljistä näkee, että auto on ajanut kierroksen meidän rekan ympäri ja ajanut sitten ihan meidän auton kylkeen kiinni, kuljetusyrittäjä Mika Tanninen kertoo.

– Ensin imivät meidän autosta polttoaineet ja sitten veivät valot. Varkaista jäi muistoksi naftanhajuisten näppylähanskojen jäljet puskuriin ja valojen lähelle, sadattelee Tanninen.

– Sitä tässä on ihmetelty, että miten kukaan sivullinen ei huomannut mitään. Mutta ehkäpä rekkamiesten vaatteissa olevat varkaat eivät kiinnittäneet tavallisen kulkijan huomiota, Mika Tanninen miettii.

Melkoinen härdelli yrittäjälle

– Kyllä tästä melkoinen show tuli yrittäjälle, ylimääräistä työtä ja kustannuksia, kuormansiirtoa ja soittelua ympäriinsä, kuvailee Mika Tanninen.

– Luojan kiitos saimme vara-auton sunnuntaina, siitä iso kiitos Scanian pojille Joensuuhun. Muuten olisi tullut suuret tappiot, kun kuljetuksia olisi jouduttu perumaan, yrittäjä Tanninen toteaa.

Polttoainetta meni varkaiden mukana noin 200 litraa eli parinsadan euron arvosta. Xenon-ajovalojen hinta asennustöineen ja johtosarjoineen on noin 3000 euroa.

Tanninen joutui tilaamaan uudet valot Ruotsista saakka. Hän toivoo saavansa valot keskiviikkona, mutta postilakon ja tukilakkojen vuoksi se ei ole varmaa.

Vakuutus korvaa valot ja naftat, mutta ei vara-autoa. Sen vuokra maksaa 275 euroa per päivä.

– Toivottavasti poliisilla on resursseja ja kiinnostusta tutkia tällaisia varkauksia, sillä nämä ovat meille yrittäjille ikäviä juttuja. Toivottavasti tekijät jäävät kiinni, Mika Tanninen sanoo.

– Mikkelin poliisi sanoi, että nämä polttoainevarkaudet näyttävät olevan taas nouseva trendi. Välillä on ollut rauhallisempaa, Mika Tanninen kertoo.

Varkaudesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari(at)yrittajat.fi

Kuvat: Mika Tanninen