Etsi

Yrittäjyys

4 300 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poistaminen kaupparekisteristä – armonaikaa maaliskuuhun saakka

Kaupparekisteriä ylläpitävä Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) poistaa rekisteristä osakeyhtiöitä ja osuuskuntia, jotka eivät ilmoita tilinpäätöstään.

Tämän vuoden kuudennessa poistomenettelyssä on nyt noin 4 300 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa, joita uhkaa poistaminen kaupparekisteristä

Poistomenettelyssä olevat yritykset eivät ole kehotuskirjeestä huolimatta ilmoittaneet tilinpäätöstään kaupparekisteriin viimeisen kahden vuoden ja kuuden kuukauden aikana.

Lista poistomenettelyssä olevista yrityksistä on Patentti- ja reksiterihallinnon sivuilla järjestysnumerolla kuusi.

Poistettavien listalla olevien yritysten täytyy ilmoittaa tilinpäätös kaupparekisteriin 24.3.2020 mennessä.

PRH voi poistaa toimivankin osakeyhtiön tai osuuskunnan kaupparekisteristä, jos yritys ei toimita tilinpäätöstään määräaikaan 24.3.2020 mennessä eikä yrityksen määräämiselle selvitystilaan ole edellytyksiä. Rekisteristä poistot tehdään huhtikuussa 2020.

PRH:n oikeus poistaa tilinpäätöksensä ilmoittamatta jättänyt yritys kaupparekisteristä perustuu osakeyhtiö- ja osuuskuntalakeihin.

Jokaisen osakeyhtiön ja osuuskunnan täytyy ilmoittaa tilinpäätös kaupparekisteriin joka tilikaudelta, vaikka yritystoiminta on keskeytetty tai yritys ei ole toiminnassa.

PRH:n Virre-tietopalvelusta voi tarkastaa maksutta, onko yrityksen tilinpäätös rekisteröity kaupparekisteriin. 

PRH saa tilinpäätösasiakirjat Verohallinnolta vain, jos asiakirjat on ilmoitettu veroilmoituksessa täsmälleen Verohallinnon ohjeiden mukaan.

 

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi