Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Yrittäjäkaksikon boutiquehotelli nousi suosioon Tampereella – Kumppaneiden suhdetta hotellinpito kuitenkin muutti

Yrittäjät etsivät pitkään sopivaa paikkaa boutiquehotellille. Tampereella Viinikan puutarhakaupunginosassa sijaitseva vanha tyttökoulu täytti heidän toiveensa.

Puutarhakaupunginosassa Tampereella puutalojen kätköistä löytyy idyllinen pieni boutique-hotelli ja kokouspaikka. Tyttökoulu sijaitsi ennen Pirkankadulla.

Rakennuksella on pitkä historia, koulutoiminnan jälkeen se siirtyi Tampereen naisyhdistykselle ja toimi palvelijattarien vanhainkotina. Rakennus siirrettiin Viinikkaan vuonna 1928. Entinen aviopari, nykyiset ystävät, olivat unelmoineet omasta hotellista jo jonkin aikaa, ja syksyllä 2016 he irtisanoutuivat töistään ja alkoivat toteuttaa unelmaansa.

Yhtiökumppaneille tuli ero hotelliprosessin aikana, mutta työ sujuu, kun ystävyys on säilynyt ja työnjakokin sovittu.

– Palaute on ollut hyvää. Hotellista on sanottu, että olemme kokonaisvaltaisesti ajatelleet ihmisen prosessin: täällä voi rentoutua ja tuntea olonsa tervetulleeksi. Tavoitteemme oli, että ihmisistä tuntuisi siltä, kuin he tulisivat kylään hyvän ystävän luokse. Pystymme ympäristön puitteissa tarjoamaan rennot raamit tilaisuuksille ja majoittujille, Paula Paltila kuvailee.

Paitsi hotelli ja kokoustila, Lillan Hotel Cafe on myös aamiais- ja brunssikahvila. Paikka valikoitui loppuvuodesta 2016 ja kahvila avautui pienimuotoisesti vappuna 2017, hotelli vasta helmikuussa 2018. Yrittäjät olivat tiirailleet toista vanhaa puutaloa jo aiemmin ja neuvottelut olivat silloin pitkällä, mutta tilanne kariutui kaavaongelmiin.

”Pitää olla valmis muutoksiin ja tarvittaessa vaihtaa suuntaa nopeastikin”

Pieniä, yksilöllisiä boutique-hotelleja on maailmalla paljon, Suomessa kuitenkin vasta vähemmän. Tällä hetkellä hotellihuoneita on viisi ja lisäksi on kokous- ja hyvinvointitiloja. Hotellihuoneita aiotaan remontoida lisää.

– Tarjoamme majoittumisen, kokoustilan ja hyvinvointipalveluita. Alussa kahvilamme nousi todella suosituksi, sitten muutimme konseptiamme ja keskitymme kahvilan osalta aamiais- ja brunssitoimintaan. Päätimme panostaa kokous- ja juhlatoimintaan, Harri Paltila kertoo.

Yritys työllistää omistajien lisäksi yhden vakituisen työntekijän ja tuntityöntekijöitä. Paltilat ostavat hyvinvointipalveluita yhteistyökumppaneilta.

Paula Paltilalla on aiempaa kokemusta The Body Shopin franchising-yrittäjyydestä. Harri työskenteli ennen matkanjohtajana ja opettajana.

– Hotelliyrittäminen on opettanut jo nyt, että pitää olla valmis muutoksiin, ja tarvittaessa vaihtaa suuntaa nopeastikin. Viime syksynä teimme nopeasti päätöksen suunnata kokoustilakäyttöön, kun sille alkoi tulla kovasti kysyntää.

Yrittäjäkaksikon mukaan boutiquehotelli-juhlatila on vaihtoehto isoille ketjuhotelleille. He lupailevat tälle vuodelle myös retriittejä.

Kuva: Emil Bobyrev

 

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta (at) yrittajat.fi