27.3.2020 klo 11:20
Uutinen

Yhdessä pärjäämme

Kysyimme kuukausi sitten jäsenkirjeessä koronaviruksen vaikutuksesta yrityksen toimintaan. Silloin osa vastaajista kertoi vaikutuksien olevan jo selviä. Osalla niitä ei vielä ollut. Nyt tilanne on radikaalisti muuttunut. Vantaan Yrittäjien jäsenet ja vantaalaiset yritykset kärsivät eniten Suomessa koronasta.

Valtion ensimmäinen tehtävä on suojella elämää. Toimenpiteet, joihin maassa on ryhdytty, ovat välttämättömiä. Ne ovat sitä, vaikka niiden taloudelliset seuraukset ovat valtavia. Niiden riittävyys ja oikeanaikaisuus selviävät myöhemmin.

Samalla kuitenkin on katsottava myös eteenpäin. Joskus tämäkin kriisi loppuu. Nyt on keksittävä tapoja, joilla kriisin yli päästään. Yhteiskunnan tulee tukea kansalaisiaan ja yrittäjiään. Valtion, kaupunkien, vakuutusyhtiöiden, eläkeyhtiöiden ja muiden isojen toimijoiden on osattava katsoa pidemmälle kuin vain tähän kevääseen.

Suomen Yrittäjät on palvellut jäseniään alusta saakka kattavasti. Tätä sivua kannattaa seurata Kaikki koronasta yrittäjälle.

Vantaan Yrittäjät tekee tiivistä yhteistyötä kaupungin kanssa. Viestimme tiivistyy siihen, että nyt kaupungin on tuettava yrittäjiä, jos kaupunki aikoo itse nousta jaloilleen kriisin helpotettua. Ilman yrittäjiä ja yrityksiä ei ole työtä eikä verovaroja kerry.

Haluan vielä muistuttaa, että pitäkää huolta itsestänne ja läheisistänne. Pitäkää kynnys yhteyden- ja avunhakuun matalalla. Apua jaksamiseen on saatavissa. Yhdessä tästä selviämme.

Esa Mänttäri
Vantaan Yrittäjät
toimitusjohtaja
esa.manttari@yrittajat.fi

Kuva MyyrFoto