3.6.2016 klo 16:34
Tiedote

Nyt tarvitaan rohkea työmarkkinareformi

Suomen Yrittäjät on tyytyväinen siihen, että kilpailukykysopimusneuvottelut saatiin viimein päätökseen. Kilpailukykysopimus ei kuitenkaan riitä korjaamaan Suomen talouden rakenteellisia ongelmia. Siksi Suomen työmarkkinoille tarvitaan perinpohjainen reformi, jotta yritykset voivat pärjätä kansainvälisessä kilpailussa ja luoda työpaikkoja.

Suomen Yrittäjät on tyytyväinen siihen, että kilpailukykysopimus näyttää syntyvän. Se päättää yli vuoden jatkuneen epätietoisuuden ja auttaa osaltaan yrityksiä parantamaan kilpailukykyään ja taloutta kasvuun. Työajan lisäys ja työnantajan sosiaaliturvamaksujen alentaminen ovat oikeita liikkeitä.

Kilpailukykysopimus ei kuitenkaan riitä korjaamaan Suomen talouden rakenteellisia ongelmia. Siksi Suomen työmarkkinoille tarvitaan perinpohjainen reformi, jotta yritykset voivat pärjätä kansainvälisessä kilpailussa ja luoda työpaikkoja. Hallitusohjelmassa olevat kirjaukset antavat tälle hyvät edellytykset.

– Kannustamme hallitusta käyttämään kansalta saamaansa valtaa. Jotta Suomeen saadaan riittävästi uusia työpaikkoja, työelämän sääntelyä pitää vähentää olennaisesti työlainsäädäntöä muuttamalla ja sääntelyn joustavuutta merkittävästi lisäämällä, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

– Toivottavasti jatkossa työmarkkinaneuvotteluita käydään enemmän työpaikoilla kuin Helsingin kabineteissa. Työpaikoilla tiedetään, miten yritykset voivat menestyä. Sinne pitää antaa sopimisen vapaus ja mahdollisuus”, Pentikäinen toteaa.

Lisätietoa:
toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Suomen Yrittäjät, p. 040 504 1944, mikael.pentikainen@yrittajat.fi