27.8.2002 klo 17:01
Tiedote

Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajiksi ehdolla 15 henkilöä

Suomen Yrittäjien työvaliokunta on todennut tähän mennessä saapuneet puheenjohtaja- ja varapuheenjohtajaehdokkaat. Suomen Yrittäjien puheenjohtaja ja 1-4 varapuheenjohtajaa valitaan 11. lokakuuta Lahdessa pidettävässä liittokokouksessa. Ehdokkuuksien ennakkovalmistelu ei sulje pois mahdollisuutta tämänkään jälkeen uusien ehdokkaiden esiintulolle. Virallisesti ehdokkaat esitetään liittokokouksessa.

Puheenjohtajaksi ehdolla kuusi henkilöä

Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi ovat ehdolla Kaarina Aho Torniosta, Kari Kantalainen Tampereelta, Väinö Korhonen Kuopiosta, Eero Lehti Keravalta, Heikki Rinta-Rahko Kurikasta ja Yrjö Rossi Espoosta.

Kaarina Aho on mukana perheen omistamissa kuljetusalan yrityksissä, toimitusjohtajana Liikenneyhtiö Olavi Aho Oy:ssä ja hallituksen jäsenenä Ahotrans Oy:ssä. Yritysten palveluksessa on yhteensä 30 henkilöä.

Kari Kantalainen on osakkaana 25 prosentin osuudella Kassavirtaohjaus Oy:ssä. Digitone Oy:stä hän omistaa 50 prosenttia. Kantalainen on yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja. Yritysten toimialoja ovat taloushallinnon palvelut, viihdeteollisuus ja markkinointiviestintä. Yhteensä näissä yrityksissä on 20 työntekijää.

Väinö Korhonen toimii perheen omistamassa Arkkitehtuuritoimisto Riitta Korhonen Oy:ssä toimitusjohtajana. Arkkitehtitoimiston palveluksessa on 9 henkilöä.

Eero Lehti on omistamansa Taloustutkimus Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Yrityksen toimialana on markkinatutkimus. Lisäksi Lehti on pääosakas ja hallituksen puheenjohtaja Keski-Uusimaa konsernissa ja hallituksen puheenjohtaja Uusimaa Oy:ssä, Hyvinkään Lehtitalo Oy:ssä ja Riihimäen Kirjapaino Oy:ssä. Yhtiöiden palveluksessa on yhteensä 680 henkilöä.

Heikki Rinta-Rahko toimii vastuunalaisena yhtiömiehenä Kurikan Keskus-optiikka Ky:ssä, josta hän ja hänen puolisonsa omistavat kumpikin 50 prosenttia. Yritys työllistää 3 henkilöä.

Yrjö Rossi on Rossi-Tarhat Ky:n toimitusjohtaja omistaen yhtiöstä 50 prosenttia. Yrityksen toimialana on marjojen ja marjajalosteiden tuotanto ja jalostus/kauppa. Yritys työllistää vakinaisesti 2 ja määräaikaisesti 60 henkilöä.

Varapuheenjohtajiksi ehdolla yhdeksän henkilöä

Varapuheenjohtajiksi ovat ehdolla Juha Kallioinen Hämeenlinnasta, Reijo Kärkkäinen Joensuusta, Timo Leppänen Kajaanista, Erkki K. Mäkinen Äetsästä, Sirpa Orre Rovaniemeltä, Teuvo Ruuhi Viitasaarelta, Simo Räihä Lahdesta, Tuomo Tepponen Haminasta ja Jarkko Wuorinen Savonlinnasta.

Juha Kallioinen omistaa Asianajotoimisto Kallioinen Tolppanen Salminen & Co Oy:stä neljänneksen. Hän toimii yrityksen hallituksen puheenjohtajana ja Hämeenlinnan yksikön johtajana. Pääasiassa liikejuridiikkaan erikoistuneen asianajotoimiston palveluksessa on 16 henkilöä.

Reijo Kärkkäisen edustamassa yrityksessä Kerroslasi Oy:ssä on tehty sukupolvenvaihdos. Kärkkäinen on mukana yrityksessä 3,3 prosentin omistusosuudella. Yritys työllistää 8 henkilöä.

Timo Leppänen omistaa Kajaanin Tilitaito Oy:stä 50 prosenttia ja on sen toimitusjohtaja. Tilitoimistoyrityksen palveluksessa on 9 henkilöä.

Erkki K. Mäkinen on Vammalan Tilitoimisto Oy:n toimitusjohtaja ja pääosakas. Yrityksessä on 8 työntekijää. Lisäksi Mäkinen harjoittaa Äetsässä tilintarkastus- ja laskentapalvelualan liiketoimintaa.

Sirpa Orre on apteekkari ja omistaa Rovaniemen I apteekin. Yrityksen palveluksessa on 18 henkilöä.

Teuvo Ruuhi toimii toimitusjohtajana metalliteollisuusyrityksessä Pisla Oy:ssä. Lisäksi hän toimii hallituksen puheenjohtajana Kuntokylpylä Summassaari Oy:ssä omistaen yhtiöstä 15 prosenttia. Yritykset työllistävät yhteensä 200 henkilöä.

Simo Räihä toimii toimitusjohtajana omistamassaan Kuljetusliike Räihä Oy:ssä, jonka toimialana ovat elintarvikekuljetukset ja logistiikka. Yrityksen palveluksessa on 24 henkilöä.

Tuomo Tepponen toimii Tepponen-yhtiöihin kuuluvissa yrityksissä joko toimitusjohtajana tai hallituksen puheenjohtajana omistaen yhtiöistä 47 prosenttia. Yhtiöiden toimialoja ovat kauppapuutarha, puunjalostus ja talonrakennus. Yritykset työllistävät yhteensä 50 henkilöä.

Jarkko Wuorinen toimii toimitusjohtajana omistamissaan Wiisaudenhammas-yhtiöissä. Yritysten toimialoina ovat hammashoito sekä koulutus-, tutkimus- ja julkaisutoiminta. Yhtiöiden palveluksessa on 25 henkilöä.

OnLine uutiset
toimitus@suomen.yrittajat.fi
Puhelin (09) 2292 2952