7.10.2002 klo 07:59
Tiedote

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus:Irtisanomissakko heikentäisi työllisyyttä

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus varoittaa työllistämisen kynnyksen nostamisesta irtisanomissakolla. Järventauksen mukaan palkansaajajärjestöjen tupo-vaatimus irtisanomissuojan parantamiseksi erityisellä irtisanomiskorvauksella heikentää työllisyyttä. Kävisi päinvastoin kuin vaatimuksen alkuperäisenä tavoitteena on ollut.

Ammattiyhdistysliike ei ole vaatimuksissaan ottanut huomioon ainakaan pienyrityksen olosuhteita. Tutkimusten mukaan palkansaajan työsuhdeturva on pienessä yrityksessä kunnossa. Yritykset eivät irtisano helposti, koska jokainen työntekijä on tärkeä. Lisäksi henkilösuhteet pitävät pienessä yrityksessä irtisanomisen kynnystä korkealla ja vaikeuksissa yrittäjän selkänahka venyy ensimmäisenä, hän sanoi Imatralla Etelä-Karjalan Yrittäjäjuhlassa perjantai-iltana.

Järventaus huomautti, että viimeisen vuoden aikana työttömyys ei ole juurikaan lisääntynyt, vaikka talouskasvu on ollut vaatimatonta. Tämä on seurausta yritysten vastuullisesta asenteesta työntekijöitä kohtaan.

Järventauksen mukaan on päivänselvää, että uhka uusista irtisanomiskorvauksista korottaisi työllistämisen kynnystä. Työllisyys heikkenisi, koska uuden työvoiman rekrytointi vähenisi eikä irtisanomissakko juurikaan vähentäisi irtisanomisia, joita tilastojenkin mukaan joka tapauksessa pyritään välttämään. Työllistämisen kynnyksen noususta kärsisivät erityisesti heikoimmassa työmarkkina-asemassa olevat palkansaajat ja työttömät.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jussi Järventaus, Suomen Yrittäjät, p. (09) 229 22950
Viestintäpäällikkö Petri Nieminen, Suomen Yrittäjät, p. 050 547 7495