Näin palkkaat

Mistä kannattaa lähteä liikkeelle, kun on aika palkata työntekijä? Tästä osiosta löydät tärkeää tietoa työntekijän palkkaamisesta, kuten ohjeet onnistuneeseen rekrytointiin ja työsopimuksen tekemiseen.

Mitä palkkaus maksaa?

Kun ryhdyt työnantajaksi, suurimpia taloudellisia kysymyksiä työntekijän palkkaamisen yhteydessä ovat työntekijästä aiheutuvat todelliset kustannukset sekä se, onko työntekijän palkkaaminen kannattavaa.

Mitä palkkaus maksaa?

Tuet palkkaamiseen

Työntekijän palkkaamiseen on tietyissä tilanteissa tarjolla taloudellista tukea. Tällä sivulla kerromme palkkatuesta ja tuesta oppisopimuskoulutukseen.

Tuet palkkaamiseen

Löydä oleellinen hyötytieto ja ohjeistus jäsenpalvelusta

Lakineuvonta ja asiantuntija-apu
Työehtosopimukset ja muistilista työnantajan velvollisuuksista työhönottotilanteessa.
Työsopimus, salassapitosopimus ja kilpailukieltosopimus

Rekrytointi

Onnistunut rekrytointi takaa työnantajalle taitavat ja yritykseen sopivat työntekijät. Mitä kaikkea rekrytoinnissa pitää ottaa huomioon?

Nuoret työntekijät

Alle 18-vuotiaat nuoret työntekijät eivät saa tehdä aivan samoja töitä eivätkä samoin ehdoin kuin aikuiset. Erityissäännökset nuorten työntekijöiden suojelemisesta ovat nuorista työntekijöistä annetussa laissa.

Nuoret työntekijät

Työpaikalla oppiminen

Nykyisin lähes kaikkeen koulutukseen kuuluu opiskelua työpaikalla. Varsinkin ammatillisessa toisen asteen koulutuksessa työelämässä oppimista on paljon; työelämälähtöisyyden lisääminen oli vuonna 2018 toteutuneen ammatillisen koulutuksen reformin keskeisimmistä tavoitteista.

Työpaikalla oppiminen

Ulkomainen työvoima

Ulkomaisten työntekijöiden työllistäminen aiheuttaa tiettyjä erityisvelvoitteita työnantajalle tai yritykselle, joka ulkomaalaisia työntekijöitä käyttää.

Lue lisää: Ulkomainen työvoima
Lue lisää: Ulkomaisen työntekijän vakuuttaminen ja sosiaaliturva
Lue lisää: Neuvonta: ulkomainen työvoima

Sopimukset työnantajalle

Tietoa työsopimuksesta sekä kilpailu- ja salassapitosopimuksista.

Perehdytys

Kun yritykseen tulee uusi työntekijä, hyvä perehdyttäminen on olennaisen tärkeää, jotta työntekijä pääsee työyhteisön jäseneksi ja töihin kiinni.

Työvoiman vuokraus ja alihankinta

Yrittäjä, älä jää ongelmasi kanssa yksin! Neuvontapalvelumme auttaa jäseniä maksutta esim. laki- ja veroasioissa!

Liity jäseneksi

Aiheeseen liittyvät uutiset