Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Korona

Petteri Orpo vaatii hallitukselta selkeää korona-exitiä: Järjestys ja päivämäärät esitettävä

Suomen Yrittäjien valtuustossa puhunut kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo penää hallitukselta nopeasti tarkkaa suunnitelmaa tapahtuma- ja matkailualan avaamiseksi koronarajoituksilta.

Petteri Orpo peräänkuulutti hallitukselta selkeää suunnitelmaa rajoitusten poistosta.

− Siinä pitäisi olla selkeät päivämäärät ja järjestys, miten rajoitusten purussa edetään ennustettavissa olevan tiedon perusteella. Jos tulee poikkeamia, niihin reagoidaan sitten.

Orpon mukaan olisi tärkeätä sopia tasapuoliset rajoitukset erilaisiin tapahtumiin. Esimerkiksi urheilu- ja kulttuuritapahtumiin pitäisi sallia saman verran väkeä kuin ravintoloihin sallitaan. Hallituksen tulisi antaa vahvat linjaukset, jotta käytännöt olisivat tasapuolisia myös eri alueilla.

Koronapassi tulisi Orpon mukaan ottaa käyttöön heti eikä odottaa EU:n päätöksiä. Pääsy tapahtumiin tai matkustamiseen olisi sallittu, jos koronapassissa on todistus saadusta rokotteesta, tuoreesta negatiivisesta koronatestistä tai sairastetusta taudista.

− Passi mahdollistaisi myös matkustamisen ilman karanteenia. Kotimaan matkailuyritykset odottavat kiireesti avauksia, jotta pääsevät markkinoimaan ensi syksyn ja talven matkoja. Jos matkailutalvi jää jälleen tyngäksi, on odotettavissa runsaasti konkursseja, Orpo arvioi.

Hallituksen tulisi Orpon mukaan luottaa alan yrityksiin, että nämä osaavat järjestää tilaisuuksia terveysturvallisesti.

Orpo antoi valtuuston kokouksessa oman yrittäjyyslupauksensa kuntavaaleihin.

− Lupaan edistää sitä, että yritysten lupa-asiat sujuvat nopeammin. Esimerkiksi Turussa on miljoonien edestä investointeja putkessa, odottamassa lupia. Näin ei voi olla.

Katso kaikki kuntavaalien yrittäjyyslupaukset ja tee omasi: Yrittäjyyslupaus


Tiina Rantakoski

tiina.rantakoski (at) yrittajat.fi