Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

17.5.2024 klo 10:01
Uutinen

Janne Rahunen Savon Yrittäjien IC-kansainvälistymispalvelun vetovastuuseen – ”Vientitoiminnot ovat haastava, mutta välttämätön hyppäys yritysten kasvattamisessa ja markkinariskin tasaamisessa”

Leppävirtalaisen Gebwell-konsernissa pitkän työuran tehnyt ja viimeksi toimitusjohtajana toiminut MBA Janne Rahunen aloittaa Savon Yrittäjien International Call-kansainvälistymispalvelun Senior Advisorina kesälomien jälkeen.

-Janne Rahusen työura on monipuolinen ja kattava läpileikkaus yrityksen ei toiminnoista yrityksen eri elinkaaren vaiheissa, sanoo Savon Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Kalevi Hilli. -Hänen kokemuksensa merkittävän pohjoissavolaisen kasvuyrityksen johdossa tuo IC-asiakkaille juuri oikeanlaista osaamista markkinoiden laajentamiseen.

Pohjois-Savosta kotoisin oleva talouden, teollisuuden ja liikkeenjohdon konkari Rahunen haluaa antaa osaamisensa IC-projektin kautta kansainväliset rajat ylittävän yritystoiminnan hyväksi.

-Meillä on alueella upeat yritykset ja merkittävää potentiaalia kasvattaa yrityksiä kansainvälisen toiminnan lisäämisen kautta. Vientitoiminnot ovat haastava, mutta välttämätön hyppäys yrityksen kasvattamisessa ja markkinariskin tasaamisessa, linjaa Rahunen.

-Koen olevani omimmillani erilaisten yrityscasejen kanssa, joissa vientitoimintaa ollaan käynnistämässä eri tasoisesti. IC-palvelussa erityisen kiinnostavaa on monipuolinen yrityskenttä ja sen liiketoiminnan kasvattaminen yritysten eri kehitysvaiheissa.

-Bonuksena tulee lisäksi se, että edellisessä tehtävässä Janne Rahunen oli aktiivisesti mukana Gebwellin kansainvälistyessä Ruotsin ja Puolan markkinoille, jatkaa Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren. -Ruotsi ja Puola ovat kohdemarkkinoita myös IC-palvelussa.

International Call-palvelu on Savon Yrittäjien 3-vuotinen kansainvälistymispalvelu, jossa tällä hetkellä on mukana 31 pohjoissavolaista yritystä. Yritysten toimialat edustavat laajasti rakentamista, teollisuutta, alihankintaa ja asiantuntijapalveluita. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on noin 180 miljoonaa ja henkilöstö noin 850. Kolme neljästä yrityksestä arvioi liikevaihdon kasvua seuraavalle kahdelle vuodelle. Hanke on ESR:n ja Pohjois-Savon liiton rahoittama ja käynnistyi vuoden 2024 alussa.