Yrittäjäpatsas
Kuva: Tarmo Valmela / PhotoDance Valmela
8.10.2022 klo 19:59
Uutinen

Maakunnallinen Vuoden Yksinyrittäjä 2022 -palkinto Tekstiilisuunnittelu Helena Vaari-Silventoiselle

Päijät-Hämeen Maakunnallisen Vuoden Yksinyrittäjä 2022 -palkinnon saajaksi on valittu tekstiilitaiteilija Helena Vaari-Silventoinen. Päijät-Hämeen Yrittäjät julkisti valinnan lauantaina 8.10.2022 Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa Sibeliustalossa.

Yrittäjä Helena Vaari-Silventoinen, taitelijanimeltään Helena Vaari, on tekstiilitaiteilija, käsityömestari ja muotoilija. Yrityksensä, Tekstiilisuunnittelu Helena Vaari-Silventoinen, hän perusti vuonna 2003. Vaari-Silventoinen suunnittelee ja valmistaa taide- ja kirkkotekstiilejä asiakkaiden kohteisiin sekä osallistuu yhteis- ja yksityisnäyttelyihin. Tekniikkana hänellä on kollaasinomainen applikaation ja vapaan konekirjonnan yhdistelmä. Hän maalaa ompelukoneella – ommellen erilaisia kankaita toisiinsa päällekkäin ja lomittain. Taitelijaa lainaten ”lanka on väri ja neula sivellin”. Töidensä aiheina hänellä on luonto, ihmiset, elämän tärkeät hetket ja arki.

Kirkko on työllistänyt taitelijoita satoja vuosia. Jo keskiajalla kirkkotekstiilejä valmistettiin kirjomalla ja ompelemalla. 30 vuoden aikana Helena Vaari-Silventoisen käsistä on lähtenyt lähes 300 kpl kirkkotekstiilejä, jotka ovat kaikki edelleen käytössä kirkkojen tilaisuuksissa. Lisäksi hän on suunnittelut viisi piispankaapua. Kirkkotekstiileissä Vaari-Silventoisen taidekirjonta pohjautuu vanhaan perinteeseen tämän päivän menetelmillä. Kirkkotekstiilit valmistetaan aina parhaista materiaaleista, jotta ne kestävät kirkossa vuosikymmeniä.

Valintaraati haluaa nostaa esille arvostetun, vaativaa taidekäsityötä tekevän käsityöläisyrittäjän, joka haluaa jakaa kauneutta ja iloa ideoittensa kautta ihmisille. Taitelija Helena Vaari-Silventoinen on saanut lukuisia taide- ja muotoiluapurahoja ja hänet on palkittu useiden eri tahojen toimesta.

Maakunnallinen Vuoden Yksinyrittäjä -palkinto jaetaan toista kertaa menestyksekkäälle päijäthämäläiselle yrittäjälle. Yrittäjän valitsee Päijät-Hämeen Yrittäjien hallitus.

Maakunnallisen Vuoden yksinyrittäjän lisäksi Päijät-Hämeen Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa saivat palkintonsa myös Maakunnallinen Vuoden yrittäjä ja Maakunnallinen Vuoden nuori yrittäjä.

Lisätietoja:
Helena Vaari-Silventoinen, yrittäjä, Tekstiilisuunnittelu Helena Vaari-Silventoinen, puh. 050 384 7071
Juha Tähkänen puheenjohtaja, Päijät-Hämeen Yrittäjät, puh. 0400 938151
Heta Vihervirta-Vuontelo, toimitusjohtaja, Päijät-Hämeen Yrittäjät, puh. 0400 854 995