Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

3.10.2017 klo 20:26
Uutinen

Mitä opin tämän vuoden Nordic Business Forumista? Viestinnän ammattilainen kertoo

Somemarkkinoinnin parissa työskentelevä Ville Kormilainen listaa päällimmäisinä mieleen jääneet opetukset tänään päättyneestä Nordic Business Forum -tapahtumasta.

Tekir Kuhinan viestintäammattilainen Ville Kormilainen seurasi mielenkiinnolla Nordic Businesas Forumin tämänvuotisia esiintyjiä.

Stéphane Garelli oli mainio, jotenkin kansantajuinen esitys siitä mitä maailmassa tapahtuu talouden näkökulmasta.

Professori Garelli otti kantaa muun muassa nykyihmisten ajankäyttöön.

– Hänen esimerkkinsä oli konkreettinen. Jos käytämme 11 tuntia päivässä digitaalisten välineiden parissa ja nukumme 7 tuntia, meille jää vain kuusi tuntia muuhun.

Kormilaisen mielestä Garellin havainto on aiheellista pohdittavaa jokaiselle.

– Todellisuudessa muutos on hidasta ja vaatii aikaa. Etenkin, kun ihmiset käyttävät jatkuvasti enemmän mobiililaitteita.

Garelli otti esille myös robotisaation.

– Hänen muistutuksensa oli hyvä: Ultimate weapon against the robot is to unplug (suom. äärimmäinen ase robotteja vastaan on töpselin vetäminen seinästä). Ajattelemme, että yhtäkkiä robotit vievät työmme, vaikka kaikki on itse aiheutettua. Hypessä eläville on hyvä muistuttaa, että maailman pyöriminen perustuu yhä ajatteluun ja ihmisiin enemmän kuin robotteihin.

Eilen esiintyneen professori-kirjailija Adam Grantin puheenvuoron aikana Kormilainen teki vain yhden muistiinpanon: Kill the company (suom. tapa yritys).

– Ajatuksena oli antaa firman työntekijöillä tehtävä tuhota firma. Se avarsi. Joskus pitäisi oikeasti miettiä, miten sabotoitaisi oma yritys. Se voisi tuottaa aika villejä ideoita.

Raajaton kirjailija kosketti

Tänään NBF:ssä oli lavalla muun muassa business-kirjailija Patrick Lencioni.

– Siitä jäi mieleen toteamus, että niin sanottujen supersankarijohtajien aika on ohi. Parhaita johtajia eivät ole Lencionin mukaan triathlonia harrastavat twiittaajajohtajat vaan haavoittuvat johtajat, jotka eivät pidä meteliä itsestään. Heidän kauttaan syntyy hyvä ja terve organisaatiokulttuuri.

Jalaton ja kädetön menestyskirjailija Nick Vujicic oli Kormilaisen mukaan tämän vuoden tapahtuman vaikuttavin esiintyjä.

– Hän kertoi oman koskettavan elämäntarinansa, jonka pointti oli se, että raajat ja raha eivät ehkä sittenkään ole olennaisia elämän tarkoituksen löytämisessä. Elämään pitäisi löytää oikeasti tärkeitä juttuja, mistä saa iloa. Moni meistä marisee usein turhista asioista.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi