31.3.2017 klo 08:02
Uutinen

”Taivas on vaan rajana”  

– Nuorilla yrittäjillä se työ on nimenomaan tosi iso osa sitä omaa elämää. Ja toisaalta osa omaa persoonaakin, sanoo Elina Ruuskanen.

– Ihanaa ja kiireistä!

Näillä sanoilla Hämeenlinnalainen Elina Ruuskanen kuvaa omaa arkeaan yrittäjänä. Hän kokee että yrittäjän hektinen arki riippuu siitä, kuinka iso osa elämää oma yritys on.

– Nuorilla yrittäjillä se työ on nimenomaan tosi iso osa sitä omaa elämää. Ja toisaalta osa omaa persoonaakin.

Nuoren yrittäjän suurimpina haasteina hän pitää massasta erottautumista. Hänen mielestään tärkeintä on keksiä keino, jolla erottuu kilpailijoista. Yrittäjän on saavutettava uskottavuus omalla sarallaan.

Yrittäjyyden mahdollisuuksista kysyttäessä ei nuoren yrittäjän tarvinnut kauaa pyöritellä peukaloitaan.

– Taivas on vaan rajana, koska kaikki mahdollisuudet on yrittäjälle avoinna.

Elina toimii tänä vuonna Get Together –tapahtuman juontajana, mutta tapahtuma on hänelle jo aikaisemmilta vuosilta tuttu. Hän on innoissaan uudesta konseptista tapahtumassa, joka on rakennettu eri tavalla kuin aikaisemmin. Puhujat tapahtumassa ovat sellaisia, joita ei ole välttämättä aikaisemmin vielä nähty, joten tulossa on tuoreita ajatuksia.

Elina uskoo, ettei verkostoituminen ole kiinni ajasta tai paikasta, vaan yrittäjän on työstettävä kontaktejaan jatkuvasti tavallisessa arjessa. Hänen mielestään tärkeintä on avata suunsa ja mennä rohkeasti esittäytymään uusille ihmisille. Oli sitten bussissa, junassa tai verkostoitumistilaisuudessa.

– Se ei riitä et sä keräät LinkedIn -kontakteja tai Facebook -kavereita .

”Mitä sinä haluat tehdä seuraavan 6 päivän, 6 kuukauden tai 6 vuoden aikana yritystoiminnassasi?” Siihen kysymykseen saavat nuoret yrittäjät vastauksia 12. – 13.5 Tampereella, kun valtakunnallinen Get Together -”yritysfestari” saapuu pakkahuoneelle. Tapahtumassa inspiroidutaan monien tunnettujen puhujien esityksistä, verkostoidutaan muiden nuorten yrittäjien kanssa sekä tehdään bisnestä.

Tapahtumaan on nyt kuusi viikkoa aikaa! Joka viikko pääset tutustumaan yhteen yrittäjyyden parissa työskentelevän ihmisen ajatuksiin nuorten yrittäjyydestä. Jos kiinnostuit, pysy matkassamme mukana kohti päätapahtumaa ja käy vilkaisemassa nuorten yrittäjien nettisivuja!

Iiris Jalava ja Meeri Nikkilä
Kirjoittajat ovat Hämeenlinnan lyseon luovan yrittäjyyden linjan toisen vuoden opiskelijoita. He ovat suunnitelleet Hämeen Yrittäjien Get Together Count Down -kampanjan tet-harjoitteluviikollaan.