Omistajanvaihdokset

Jatkaja elämäntyöllesi, jatkokehittäjä startup'illesi

Etelä-Karjalan Yrittäjien omistajanvaihdospalvelu antaa maksutonta, matalan kynnyksen neuvontaa yrityksen myyntiä, ostoa tai sukupolvenvaihdosta harkitsevalle. Palvelu on tarkoitettu kaikille yrittäjille järjestön jäsenyydestä riippumatta.

Kaikki omistajanvaihdokset vaativat yleensä ennakkovalmistautumista niin konkreettisesti kuin henkisestikin.  Siksi on hyvä aloittaa valmistautuminen hyvissä ajoin ennen suunniteltua luopumishetkeä ja käyttää asiantuntijaa apuna.  Olemme kuin ”Help Desk”, johon voi olla yhteydessä, kun ei oikein tiedä, mistä lähtisi liikkeelle ja mistä saisi apua.  Kaikki keskustelut käydään luottamuksellisesti ja yrittäjä aina päättää, miten edetään. 

Edellä mainitun lisäksi tehtävämme on myös kehittää maakunnan yritysmarkkinaa entistä toimivammaksi.  Isot yritykset löytävät yleensä ostajan, mutta pienten yritysten markkina ei kunnolla toimi sen paremmin Etelä-Karjalassa, kuin muualla Suomessakaan.  Valtakunnallisesti omistajanvaihdostoimintaa koordinoiva Omistajanvaihdosfoorumi on tuottanut aiheesta hyvän videon.

Palvelumme myyjän/luopujan apuna

Meidän tärkeimpänä tehtävänämme on auttaa myyjää/luopujaa löytämään oikeat askelmerkit sillä polulla, joka johtaa onnistuneeseen yrityskauppaan. Tavoitteenamme on yhdessä samaa työtä tekevien yhteistyökumppaneidemme (Wirma yrityspalvelut, Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy, LAB Ammattikorkeakoulu/Business Mill, Suomen metsäkeskus/Okapuu -hanke ja ProAgria Etelä-Suomi) kanssa varmistaa, että mahdollisimman moni toimiva eteläkarjalainen yritys löytää jatkajan nykyisen omistajan ikääntyessä tai halutessa muuten luopua yrityksestään.

Palvelumme sisältää omistajanvaihdosta suunnittelevalle yrittäjälle muun muassa:

  • lähtötilanteen kartoituksen
  • kauppaa edistävien ja/tai kauppahintaa nostavien kehitystarpeiden tunnistamisen ja vaihtoehtoja niiden toteuttamiseksi
  • valmiit yhteystiedot asiantuntijoista, joiden kanssa voit halutessasi sopia tarkemmasta arvonmäärityksestä, veroneuvonnasta ja kauppa- ym. sopimusten teosta.

Ostamassa yritystä?

Yrityksen ostoa suunnittelevan kannattaa myös olla yhteydessä, sillä meillä on yhteistyöverkostomme kanssa laaja tietokanta Etelä-Karjalassa myynnissä olevista yrityksistä. Ostajan allekirjoitettua salassapitosopimuksen hän saa myyjän yhteystiedot sovitulta toimialalta tai kokoluokasta. Myös ostaja saa tarvitessaan käyttöönsä laajan asiantuntijaverkostomme ostettavan yrityksen hallinnon ja liiketoiminnan läpikäymiseen (Due diligence) ja kauppakirjojen tekoon.

Etelä-Karjalassa on myynnissä yli
0
yritystä.

Omistajanvaihdosta suunnittelevalle hyödyllisiä linkkejä 

Tarkempi palvelukuvaus omistajanvaihdospalveluistamme

Lataa palvelukuvauksemme

Yrityksesi arvoa voit hahmotella erilaisilla laskureilla

Finnveran laskuri

Finnveran sivuilta löydät lisää perustietoa omistajanvaihdoksesta

Perustietoa

Tietoa omistajanvaihdoksen suunnitteluun

Valitse ylävalikosta Omistajanvaihdos – Myyjä/Ostaja/Sukupolvenvaihtaja sen mukaan, mistä aiheesta haet oppaita.

Lataa oppaita onnistuneeseen omistajanvaihdokseen

Yrityksen ostajan tarkistuslista

Tämä tarkistuslista on laadittu Sustaining Businesses in Ostrobothnia-hankkeen puitteissa. Hanke toteutetaan pohjalaisten kehittämisyhtiöiden Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia Oy:n, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin, Kristiinankaupungin elinkeinokeskuksen ja Dynamo Närpiön yhteistyönä.

Lataa opas

Soveltuisiko joku näistä sinun yrityksesi myyntipaikaksi?

Suomen Yrityskaupat
Yksi Suomen suurimmista yritysvälittäjistä. Henkilökohtaista palvelua arvonmäärityksestä kauppakirjojen tekoon. Järkevää käyttää, jos yrityksesi kauppahinta on yli 100.000 euroa. Lähimmät välittäjät Lahdessa ja Mikkelissä.

Yrityspörssi
Valtakunnallisesti toimiva myynti- ja ostopaikka, yritysten ”Etuovi.com”. Voimme auttaa ilmoitusten teossa.

Firmakauppa
Ilmainen ilmoituspaikka, soveltuu myyntipaikaksi silloin, kun kauppasumma jää alle 200.000 euroa. Ei mahdollisuutta kuviin.