Varsinais-Suomen Yrittäjien blogi
12.4.2024
Vieraskynä-blogi, Finnveran rahoitus mahdollistaa yrityskaupat 

Finnveran rahoitus mahdollistaa yrityskaupat 

Finnvera on yrityskaupoissa ratkaiseva puuttuva palanen, jonka avulla omistusjärjestelyt toteutuvat. Finnveralla on tarjota useita eri ratkaisuja yrityskauppojen rahoituksiin. Tässä kolme vinkkiä yrityskauppojen rahoituksen ratkaisemiseksi:

Tarvitsetko vakuutta pankin lainalle? 

Yleisin ulkopuolisen rahoituksen lähde on pankkilaina, jonka vakuutena käytetään usein Finnveran takausta. 

Liiketoimintakaupassa ja osakekaupassa voi käyttää Finnvera-takausta. Finnveran takausosuus yrityskaupoissa määritellään hankekohtaisesti ja yleensä se on 50–80 % pankkilainan tai muun rahoitussitoumuksen määrästä. 

Finnveran uudistettu pk-takaus soveltuu entistä monipuolisemmin kotimaan investointeihin, tuotekehitykseen ja käyttöpääomaan. Pk-takaus mahdollistaa myös liiketoimintakaupat. Takaus on lainansaajalle vakuudeton. Oma pankkisi hakee pk-takausta puolestasi Finnveralta. 

Tarvitsetko omaa rahoitusta? 

Yrityskauppojen oman rahoituksen osana voi olla Finnveran yrittäjälaina, jolla hankitaan oston kohteen osakkeita tai pääomitetaan ostavaa yritystä. Yrittäjälaina on yrittäjän henkilökohtainen laina. 

Tarvitseeko oma pääoma vahvistusta? 

Finnveran kasvulaina on juniorilaina, jolla mahdollistetaan yrityskauppa ja kasvatetaan yhtiön omavaraisuutta. Kasvulainan avulla saadaan riittävä omarahoitus, joka mahdollistaa hankkeen toteutumisen pankin kanssa. Kasvulainan lisäksi hankkeessa tulee olla riittävä omarahoitusosuus ja pankkilaina. Kasvulaina on vieraan pääoman ehtoinen välirahoitus, joten se on pankkirahoitusta heikommassa asemassa. 

Suomalaisen yritysunelman asialla 

Näemme yrittäjien unelmia ja haluamme kannustaa niitä eteenpäin. Autamme, jotta yritykset voivat ottaa seuraavankin askeleen. Omistusjärjestelyä suunniteltaessa kannattaakin ottaa yhteyttä mahdollisiin rahoittajiin jo hankkeen alkuvaiheessa. 

On mahdollisuuksien aika. Otathan yhteyttä Finnveraan

Kädet ja tietokone
Vieraskynä-blogi