21.12.2023

Hyvää joulunaikaa ja parempaa vuotta 2024!

Vuosi lähenee loppuaan ja arkipäivät käyvät tältä vuodelta vähiin. Joulun alusajan kiireet, toivottavasti mahdollisimman monella, helpottavat ja kerkeää edes muutaman päivän lataamaan akkuja ja hengähtämään ennen tulevaa uutta vuotta.

Kiirettä on pitänyt joulukuun täällä aluejärjestön toimistollakin. Vuosikokouksen, itsenäisyyspäivän juhlien sekä tarvittavien ja tiedettävien asioiden opettelun myötä täytyy sanoa, jotta lentävä lähtö uuteen työhön on ollut minullakin.

Ensimmäiset viikot ovat tuoneet paljon uutta, mutta onneksi järjestö on aikaisemmista luottamustoimista tuttu. Vuodet Evijärven paikallisyhdistyksen puheenjohtajana sekä aluejärjestön varapuheenjohtajana ovat olleet hyvää oppia nykyiseen työhön. Tiedän, miten järjestö kolmiportaisesti toimii ja tunnen myös paikallisyhdistysten haasteet, mitä varsinkin pienten yhdistysten toiminta tuo tullessaan. Ei aina ole itsestään selvyys, että löytyy riittävä määrä aktiivisia luottamushenkilöitä toimintaa pyörittämään, ettei työt kasaudu vain muutamalle jäsenelle.

Kiitos siis kaikille järjestömme luottamushenkilöille, ilman Teitä ja teidän aktiivista toimintaanne, ei meillä olisi aluejärjestöäkään! Ja ennen kaikkea kiitos sinulle jäsenemme, ilman teitä järjestöllämme ei olisi leveitä hartioita ajaa teidän yrittäjien asiaa!

Kerron lyhyesti omasta taustastani, koska moni ei minua vielä tunne. Asustelen Evijärvellä, jonne juuri saimme valmiiksi uuden talon järven rantaan, keskelle ei mitään. Innokkaana luonnossa liikkujana, niin metsästellen kuin muuten vain marjastaen tai vaellellen, maaseutu ja siellä asuminen on tuntunut parhaalta vaihtoehdolta. Kaupunkiasuminenkaan ei ole vierasta, aikanaan tuli kuusi vuotta vietettyä Seinäjoen ydinkeskustassakin. Työhistoriaan sopii monenlaista aina elintarviketeollisuudesta, pankki- ja vakuutusmaailman syövereihin. Yritystoiminnassa olen ollut mukana melkein koko työhistoriani, usein osa-aikaisena tai sivutoimisesti, mutta myös reilun viisi vuotta ihan kokoaikaisestikin. Viime vuodet olen ollut erilaisissa tehtävissä, kaupungin elinvoimapäälliköstä aluekehittäjään. Aina kuitenkin tehtäviin on kuulunut tavalla tai toisella yritysten toimintaedellytysten kehittäminen ja tukeminen, se kun on lähellä sydäntä.

Nykyisen tehtävän yrittäjien edunvalvojana sekä aluejärjestön operatiivisen toiminnan johtamisen otan vastaan nöyrin mielen. Melkein viiden tuhannen yrittäjän aluejärjestö laittaa vipinää myös monenlaista kokeneen toimijan kinttuihin. Toiminnan tulee olla laadukasta ja täyttää sille asetetut kriteerit. Vahvistammekin toimiston organisaatiota yhdellä lisähenkilöllä vuoden alkupuolella. Näin pystymme tarjoamaan oikeat palvelut jäsenistöllemme ja hoitamaan kaikki tehtävät niin kuin ne pitää hoitaa. 

Toimistolla on joulun ja uuden vuoden välipäivinä henkilökuntaa satunnaisesti paikalla, mutta puhelimella tavoittaa, mikäli asiaa tulee vaikkapa junalippujen muodossa. Vuoden alusta laitetaan sitten työt käyntiin heti 2.1.2024. Olkaapa rohkeasti yhteydessä niin jäsenyrittäjät kuin luottamushenkilötkin, jos aihetta ilmenee.

Jäsenyydestä saa parhaan hyödyn, kun sitä käyttää aktiivisesti. Kun mieltäsi askarruttaa jokin kysymys yrittäjyyteen liittyen, ole neuvontapalveluumme yhteydessä matalalla kynnyksellä – kysyvä ei tieltä eksy. Muista myös hyödyntää vakuutusetu ja kun reissua pukkaa, muista jäsenetuhintaiset junalippumme Helsinkiin ja Tampereelle. Äläkä unohda jäsenyytemme suurinta hyötyä. Osallistu aktiivisesti tapahtumiimme ja laajenna verkostojasi. Bisneksen teko on tapahtumissamme sallittua!

Vuoden 2024 toiminnassa panostamme paikallisyhdistysten tukemiseen, jäsenetuihin ja uusien jäsenten hankintaan sekä olemassa olevien jäsenten pitämiseen. Aluejärjestö täyttää tulevana vuonna 85 vuotta, jonka tiimoilta on useita tapahtumia suunnitteilla ympäri aluettamme. Niistä lisää alkuvuoden aikana. Lisäksi en malta olla jo mainostamatta ensi vuoden lokakuussa Seinäjoella pidettäviä valtakunnallisia Yrittäjäpäiviä, jotka tulevat olemaan iso ponnistus alueelle, kun tavoitellaan 2000 kävijää areenaan. Tästäkin laitamme infoa lisää, kun tapahtuman järjestelyt etenevät. Paikallisin voimin ja alueemme yritysten toimesta pyrimme toteuttamaan tapahtumasta niin ison osan kuin mahdollista. Toivottavasti siis nähdään Yrittäjäpäivillä!

Toivotan kaikille yrityksille ja yrittäjille oikein hyvää joulua ja tuloksellista uutta vuotta!

Jani Takamaa
Etelä-Pohjanmaan yrittäjät ry
varatoimitusjohtaja