14.12.2021
Heikki Risikko

Joulu on hyvä tänäkin vuonna

Käymme jo toista kertaa joulunviettoon koronan varjossa. Vuosi sitten ajateltiin, että yksi joulu jaksetaan näinkin, juhlitaan perinteisesti sitten seuraavana.

Mutta kyllä me tämänkin joulun pärjäämme aivan hyvin, kunhan olemme liikkeellä terveys edellä.

Tällä hetkellä sekä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri että Vaasan sairaanhoitopiiri ovat taudin leviämisaluetta. VSHP:n alueella kokoontumisrajoitus sisätiloissa on 100 henkeä ja EPSHP:n alueella 50 henkeä. Koronapassilla voidaan poiketa näistä luvuista.

Tätä kirjoitettaessa ennakoidaan, että maan hallitus keskustelee ravintoloita ja rajanylityksiä koskevien rajoitusten tiukentamisesta lähipäivien aikana. Hallituksen aiemmin sopimat mittarit ns. hätäjarrun käyttöönotolle ovat punaisella.

Ravintola-alalle uudet rajoitukset olisivat todella vahingollisia. Liiketoiminta ei enää uusia vastoinkäymisiä millään kestäisi. Eivätkä myöskään yrittäjät. Sama koskee toki monia muitakin toimialoja.

UUSI VIRUSMUUNNOS OMIKRON saattaa heittää tilanteen vielä aivan uusiksi, jos otaksuma sen herkästä tarttuvuudesta pitää paikkansa. Silloin sairaanhoitopiirien koronanyrkit, aluehallintovirasto ja kunnat joutuvat hankalien päätösten äärelle mahdollisesti jo ensi viikolla.

Jouluna ihmisten liikkuvuus lisää tarttuvuusriskiä, mutta toisaalta koulujen joulutauko saattaa sitä hieman pienentää. Tärkeintä on nyt se, että olemme varovaisia ja huolehdimme kaikin mahdollisin tavoin sekä omasta että muiden turvallisuudesta.

ETELÄ-POHJANMAAN YRITTÄJIEN puolesta kiitän lämpimästi kaikkia jäsenyrittäjiä ja yhteistyökumppaneitamme päättyvän vuoden hyvästä yhteistyöstä, joka on ollut luontevaa haasteellisista olosuhteista huolimatta.

Hyvää ja turvallista Joulua Sinulle ja läheisillesi sekä menestystä alkavalle vuodelle!

Heikki Risikko