24.3.2023
Juha Mustonen Suurella sydämellä!  

Juha Mustonen Suurella sydämellä!  

Eduskuntavaalien jäsenehdokkaan vapaa sana

Numero 113

Tavoitteenani on, että kaikenikäiset voivat elää turvallisesti Itä-Suomessa. Siksi tulee varmistaa, että koulut, ammatilliset koulut ja yliopisto ovat hyviä. Täällä tulee olla riittävästi työpaikkoja ja yrityksiä, jotta työikäiset saavat perheelleen toimentulonsa. Nykyaikaiset etätyömahdollisuudet mahdollistavat sen, että työntekijä voi perheineen valita asuinpaikkansa kaupungista tai maaseudulta. Meillä on valttikorttina puhdas ja kaunis luonto. Toinen tavoitteeni on, että koko Pohjois-Karjalan alueella on toimivat terveys-, sosiaali- ja pelastuspalvelut sekä ikäihmisten palveluasuminen. Uudella hyvinvointialueella suurin osa palveluista on lähipalveluita ja vain vaativa päivystys ja sairaalahoito keskitetään keskussairaalaan.

Joensuun valtuuston ja hallituksen puheenjohtajana olen ollut mukana jo noin 10 vuoden ajan ja nyt olen aluehallituksen puheenjohtaja.  Hyvinvointialueen rahoitus vaatii edunvalvontaa valtiovallan kanssa, sillä rahoitus jatkossa tulee kuntien sijasta valtiolta. 

Työurani olen tehnyt Pohjois-Karjalan keskussairaalassa sisätautien ja sairaalan ylilääkärinä. Käytännön lääkärin työ on keskittynyt sydänpotilaiden hoitoon ja erityisen ylpeä olen ollut ensihoidon ja sydäntiimin toiminnasta akuutin sydänkohtauspotilaan hoidossa.

Oman yritykseni on JM HeArt oy, jonka palvelu on sydänlääkärin vastaanotot  ja sydämen ultraäänitutkimukset.