Varsinais-Suomen Yrittäjien blogi
1.4.2022
Eero Forss

Kolmas vuoteni yrittäjänä

Se on ainakin varmaa, että yrittämisestä on tullut elämäntapa, koska yrittäjyys on tuonut vapauden ja sitä seuraavan vastuun. Aina ei kuitenkaan tunnu siltä, että yrittäjyys olisi oma juttu, mutta sekin kuuluu asiaan, hyvät ja huonot päivät. 

Tehtyämme videotuotantoja kokonaiset kaksi vuotta, aloimme haaveilla skaalautuvasta ja paikkariippumattomasta bisneksestä.

Aloimme pohtia mielenkiintoisia ongelmia, jotka kaipaisivat ratkaisemista. Eritoten yksi ongelma nousi ylitse muiden.  Tavallisten ihmisten mielenkiintoiset tarinat menevät hyvin usein multiin, eivätkä näe päivänvaloa. Kokemuksemme oman isoisän kuolemasta ja hänen tarinoidensa unohtumisesta on jäänyt mieleemme, koska emme koskaan kunnolla ymmärtäneet edes kysyä tai kirjoittaa niitä ylös. Tästä syntyi Tarinasi.fi.  

Meille on tärkeää, että yritys on helposti skaalautuva ja verkossa toimiva. Tarinasi.fi palvelussa kaikki kriteerit täyttyivät. Kun lähdimme rakentamaan palvelua, halusimme tehdä kaiken pienesti. Tarkoituksenamme oli se, ettei koko palvelua tehtäisi turhaan vaan varmistettaisiin, että palvelusta tulisi juuri oikea meidän asiakkaille. Alussa siis rakensimme laskeutumissivuston jossa kerrottiin koko palvelun idea. Seuraavaksi rakensimme mvp (Pienin toimiva tuote) eli nopeasti mutta toimivasti rakennettu ratkaisu, joka ajaa palvelun ydinasian. Tämä oli tärkeää, koska parhaillaankin olemme validoimassa tätä ideaa. Palvelu on validoitu, kun riittävä määrä asiakkaista on maksanut palvelusta. Jos olisimme lähteneet rakentamaan palvelua isosti, olisi aina isompi riski, että palvelulle ei olisi kysyntää. 

Myös pilottiasiakkaiden löytäminen oli tärkeää, jotta saisimme dataa asiakkaiden käyttökokemuksista. Niitä olemmekin saaneet Facebook-kampanjoiden avulla ja kontaktoimalla ihmisiä suoraan Instagramissa sekä Facebook-ryhmissä.

Vaikka yrittäjän arki on hektistä ja koko ajan löytyy sammutettavia tulipaloja, se on kaiken sen arvoista.

Kirjoittaja on Eero Forss. Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien tiimin jäsen.

Eero Forss