30.9.2022
Anne Niemi

Läsnä yrittäjän arjessa, mitä se on?

Tällä hetkellä on käynnissä Suomen Yrittäjien tulevien luottamushenkilöiden kesken vaalikampanjat. Hallituksen puheenjohtajan paikasta meitä on kisaamassa kolme kandidaattia.

Olen nostanut omassa kampanjassani tärkeäksi asiaksi yrittäjän arjessa mukana olemisen ja yrittäjän arjen tuntemisen. Vaalipaneeleissa minulle on esitetty kysymys, mitä tällä tarkoitan ja kuinka sitä toteutan.

Koen kunnia-asiana, että yrittäjät voivat ottaa yhteyttä minuun silloin, kun apua tarvitaan. Luottamus, joka näin syntyy, tuntuu todella hyvältä. Ja parasta on tietenkin se, että voi ohjata meidän verkostossamme tarvittavan avun piiriin. Elää yrittäjän aallokoissa mukana.

Yrittäjäjärjestö on olemassa teitä yrittäjiä varten. Hyödyntäkää sitä. Olkaa meihin yhteydessä matalalla kynnyksellä. Niin pientä asiaa ei yrittäjyydessä ole, mikä ei meitä kiinnostaisi.

Minun mielestäni se paras tapa tuntea yrittäjän arki on se, että toimii itse täysipäiväisenä yrittäjänä. Perspektiiviä laajentaa vielä se, että toimii yrittäjänä monella eri alalla ja eri kokoisissa yrityksissä.

On aivan eri asia toimia yrittäjänä jo monia vuosikymmeniä toimineessa miljoonien liikevaihdon yrityksessä kuin sitten pienessä yrityksessä. Isossa yrityksessä arvonlisäveron maksu voidaankin kokea ”läpikulku eräksi”, mutta pienessä yrityksessä summan löytäminen kassasta onkin jo aivan eri asia.

Arjessa rinnalla kulkeminen tarkoittaa todellista tilanteen ymmärrystä ja tuen tarjoamista. Se tarkoittaa myös juhlahetkinä mukanaoloa. Se tarkoittaa myös konkreettista avun tarjoamista, esimerkiksi julkisissa hankinnoissa tarjouspyyntöjen tekemisessä auttamista ja vinkkien antamista, kuinka pääsee kilpailutuksiin mukaan.

Meistä kukaan ei tee yrittäjän puolesta työtä yksin vaan meitä on aina mukana useampi. Meitä oman yrittäjän työnsä ohella järjestölle ja muiden yrittäjien hyväksi aikaa antavia on kaikkinensa yli 4000.

Meitä ajava voima ei ole oma etu vaan meidän kaikkien etu. Yrittäjyys elää ja voi hyvin, jos me itse olemme mukana vaikuttamassa toimintaedellytysten puolesta. Kaikkien ei ole mahdollista osallistua toimintaan, mutta jo se, että on meidän jäsenemme, on mukana olemista. Se osoittaa myös sen, että me olemme yhtä ja meitä on suuri joukko.

Vain yhdessä ja suurella joukolla voimme saada suuria asioita aikaan. Kiitos sinulle jäsenemme, että olet rakentamassa Yrittäjyyden yhteiskuntaa!

Anne Niemi
Anne Niemi