Varsinais-Suomen Yrittäjien blogi
25.10.2021
Taija Kavalto

Luottamuksen arvoinen

Olen toiminut elämäni aikana useissa luottamustehtävissä. Kun minulle on annettu luottamusta jonkin luottamuspaikan tai -tehtävän muodossa, otan sen hoidon aina vakavasti. On suuri luottamuksen osoitus tulla valituksi ja haluan olla myös tuon luottamuksen arvoinen. Koen olevani äänestäjilleni/valitsijoilleni sen velkaa, että hoidan tehtävää parhaalla mahdollisella tavalla ja olen myös valmis priorisoimaan aikaani tehtävän hoitamiseen. Kyse on siis sitoutumisesta. Tehtävän vapaaehtoisuus ei poista tarvetta sitoutumiselle. On siis tärkeää arvioida omat resurssit ja priorisointi mahdollisuudet jo ennen tehtävään ehdolle ryhtymistä.

Syksyn tullen moni yhdistys valitsee uudet henkilöt erilaisiin mielenkiintoisiin luottamustehtäviin. Niin myös me Yrittäjissä. On taas aika miettiä, olisiko itsellä aikaa ja intoa annettavaksi yhteisten asioiden hoitamiseen. Olisinko valmis sitoutumaan?

Itse olen toiminut koko elämäni erilaisissa yhdistyksissä ja luottamustehtävissä. Se on minulle jo melkeinpä elämäntapa. Rakas harrastus, jonka kautta pystyy vaikuttamaan ja tekemään hyvää toisten ihmisten eteen. Kun näistä hommista tulee osa omaa arkea ja elämää, on vaikea kuvitella sitä ilman. Tehtävät tuovat mukanaan niin monia, uusia ja ihania ihmissuhteita; Tuttuja, kavereita ja jopa syviä ystävyyksiä. On mahtavaa kuulua joukkoon, jossa kaikki puhuvat samaa kieltä.

Yrittäjäjärjestöön liityin heti yrittäjäurani alkutaipaleella. Jo ensimmäisenä vuotena löysin itseni paikallisen yrittäjäyhdistyksen hallituksesta. Siitä se lähti. Ja jatkuu aina vaan!

Yksi tärkeimmistä kokemuksistani on, että luottamustoimet Yrittäjissä, sen eri tasoilla, täydentävät hienolla tavalla tietämystäni yrittäjyydestä sekä ymmärrystä yrittäjien asemasta Suomessa.  Luottamustoimet auttavat myös tutustumaan kollegoihin, mikä on erityisesti pienemmille yrityksille todella hyödyllistä. Olen toiminnan kautta saanut paljon asiakkuuksia itselleni, euro määräisesti hyvin kauppaa sekä monta hyvää yhteistyökumppania tukemaan oman yritykseni toimintaa.

Jos ajattelet, että maailmassa olisi paljon vielä muutettavaa siinä, miten asiat toimivat, on syytä hakeutua luottamustehtäviin. Yksin pystyy harvoin saamaan mitään suurta aikaan, mutta yhteistyöllä yleensä syntyy paljon hyvää.

Monelle kynnys lähteä luottamustehtäviin voi olla korkea, mutta jotakin toiminnan mielekkyydestä mielestäni kertoo se, että yrittäjäyhdistyksissä luottamustoimet ovat usein pitkäaikaisia. Porukassa ja toiminnassa on siis pakko olla jotain todella hyvää!

Ja niin onkin <3

Siksi suosittelen sinullekin hakeutumista Yrittäjien luottamustehtäviin!

 

Taija Kavalto

Vapaaehtoinen yhdistystoimija jo vuodesta 1989

Muita kiinnostavia aiheita

Taija Kavalto