Yrittäjän asialla
14.2.2022
Merja Blomberg

Tj-pagisee: Yhteiskunta auki ja tapahtumat rullaamaan

Siitä on nyt kaksi vuotta, kun korona rantautui Suomeen. Pandempia on koetellut yrittäjien, työntekijöiden ja yleensäkin ihmisten kärsivällisyyttä monella mitalla. Välillä on koettu koviakin rajoituksia ja mitä pidemmälle pandemia on edennyt, niin on myös lähipiirissä jokaisella meistä ollut koronaan sairastuneita. Taas ollaan tulossa vaiheeseen, jossa rajoitukset kevenevät ja päästään kokoontumaan. Tämä on hyvä asia, sillä elinkeinovapautta ja työntekijöiden oikeutta työhön on rajoitettu jo ihan tarpeeksi. Yhteiskunnan tulee viimeinkin olla auki!

Järjestössämme on vahva usko, että uskallamme taas kohdata ja keväälle onkin suunniteltu jo useita livetilaisuuksia. Kevään kohokohta on toukokuun lopussa järjestettävä valtakunnallinen nuorten yrittäjien Get Together, joka on ensimmäistä kertaa Joensuussa. Kaksipäiväisessä tapahtumassa on tarjolla mielenkiintoinen seminaarikattaus, retkiä maakuntaan, perjantain iltabileet sekä lauantaina iltagaala, jossa julkaistaan vuoden nuori yrittäjä finalistiehdokkaat ja palkitaan maakunnan vuoden nuori yrittäjä. Nyt onkin se hetki ehdottaa vuoden 2022 nuorta yrittäjää ja avoimia ilmiantoja voi tehdä 20.2. mennessä. Avoimien ilmiantojen kautta tulleet ehdotukset vaikuttavat alueellisen voittajan valintaan.

Suomen Yrittäjät lanseerasivat hiljakkoin maksuttoman Yrittäjä-akatemian, joka tarjoaa koronan kurittamille yrittäjille maksutonta koulutusta. Tuoreen Yrittäjägallupin mukaan yrittäjistä 70 prosenttia kertoo, että ajan puute on suurin este osaamisen lisäämiselle. Toiseksi merkittävämmäksi syyksi mainitaan rahan puute. Tähän kysyntään ja haasteeseen vastataan pääosin verkossa tapahtuvalla Yrittäjä-akatemialla. Suomen Yrittäjät on LähiTapiolan tuella perustanut maksuttoman koulutuskokonaisuuden, jonka kursseille voivat ilmoittautua kaikki pk-yrittäjät ja heidän henkilökuntansa. Koulutuksien piiriin tavoitellaan 5 000 yrittäjää. Akatemiassa on kaksi pääteemaa: digitaalisuus ja vastuullisuus. Voit ilmoittautua Yrittäjät-akatemiaan milloin vain. Se on auki koko vuoden ja sinne ilmestyy kiinnostavia kursseja ja tilaisuuksia pitkin vuotta.

Merja Blomberg

toimitusjohtaja

Muita kiinnostavia aiheita

Merja Blomberg