Varsinais-Suomen Yrittäjien blogi
25.10.2021
Hanna Anttalainen

Tukena yrittäjän arjessa

Varsinais-Suomen Yrittäjät on merkittävä alueen yrittäjien edunvalvoja ja puolenpitäjä. Sen lisäksi, että edistämme yrittäjien asiaa vaikuttamistyömme kautta, haluamme kulkea yrittäjän rinnalla myös arjessa. Konkreettisesti tämä tarkoittaa monipuolista neuvontaa, tukea, tapahtumia, koulutuksia ja verkostoitumismahdollisuuksia.  

Yksi omista työtehtävistäni on vastata Varsinais-Suomen Yrittäjien puhelinvaihteeseen. Olen vuosien varrella kuullut hyvin erilaisista haasteista, joita yrittäjät ovat joutuneet kohtaamaan. Usein tarvetta on lakineuvonnalle ja puhelu yhdistetään neuvontaverkoston asiantuntijoille. Joku taas tarvitsee sparrausta yritystoimintaansa, jolloin jäsenille ilmainen Suomen Yrittäjien Mentorisi.fi palvelu saattaa olla ratkaisu.  

Joskus yrityksen taloudellinen tilanne on haastava ja/tai yrittäjän oma jaksaminen on koetuksella. Silloin Yrittäjän tukiverkon tarjoama keskustelu ja sparrausapu on paikallaan. Varsinkin viimeiset puolitoista vuotta ovat olleet joillekin yrittäjille hyvin haastavia. Onneksi eteen on tullut myös iloisia tarinoita siitä, miten yritystoiminta on lähtenyt kasvuun pandemia-aikana ja töitä on niin paljon kuin jaksaa ja pystyy tekemään. 

Yksi hyvin konkreettinen jäsenetu alueemme yrittäjille on ilmainen maksuhäiriötiedustelu -palvelu, jonka kautta yrittäjä voi tarkistaa yhteistyökumppani-/asiakasyritysten luottotiedot. Tämä rahan arvoinen jäsenetu on jäsenistömme keskuudessa laajasti käytetty ja kiitelty. Maksuhäiriöitä jäsenet voivat tiedustella aina arkisin puhelinvaihteemme kautta klo 9.00-16.00 välisenä aikana tai vaihtoehtoisesti jättämällä selvityspyynnön sähköpostiin osoitteeseen  vsy@yrittajat.fi . 

Yrittäjäjärjestön jäsenyys tuo siis monenlaisia etuja, joita yrittäjä voi hyödyntää omassa arjessaan.

Hanna Anttalainen