Asiantuntija auttaa
19.4.2022
Marko Hanhisuanto

Tuleva työvoima varmistetaan jo opiskeluaikana

Viimeisen pk-barometrin mukaan yli puolet vastanneista yrityksistä kokee vaikeana saada riittävästi osaavaa työvoimaa. Monelta yrittäjältä unohtuu, että parhaat tulevaisuuden tekijät napataan jo opiskeluaikana harjoittelujaksojen aikana. Työharjoittelijan ohjaaminen ja vielä kokemattoman työntekijän perehdyttäminen toki vaatii vaivaa, mutta tämä on investointi, joka kannattaa.

Etelä-Karjalan Yrittäjät tekee tiivistä yhteistyötä oppilaitosten kanssa ja osaltamme mekin tarjoamme harjoittelumahdollisuuksia. Maalis-huhtikuun aikana toimistollamme on harjoittelussa ollut Saimaan ammattiopisto Sampossa IT-tukihenkilöksi opiskeleva Joona Nikkinen.

– On hienoa, että saimme näin laajennettua yhteistyötä Yrittäjien kanssa, toteaa Edusampo Oy:n toimitusjohtaja Terhi Toikkanen.

Joona teki ensimmäisen viikon toimistomme omia tukitehtäviä mm. dokumentoimalla IT-ympäristömme. Pian kuitenkin hän pääsi LamisNET Palvelut Oy:n Ismo Lamminpään kyytiin ja osallistumaan kokeneen yrittäjän mukana monipuoliseen työhön. 

– Olen toiminut vuodesta 2016 yrittäjänä ja on ollut mukava saada välillä juttukaveria ja apua työkeikoille, kertoo Ismo, jolla asiakkuudet ovat ympäri maakuntaa ja välillä aamulla vasta selviää, missä päivän työt tehdään.  LamisNET:n asiakkuudet ovat usein ylläpitosopimuksen luonteisia, joissa koko IT-kokonaisuus on ammattilaisen hoidossa.

– Ismon mukana on saanut monipuolista oppia ICT-järjestelmistä ja ohjelmistoista aina kamerajärjestelmien suunnitteluun asti ja työnkuva on ollut laaja, toteaa puolestaan Joona harjoittelun monipuolisesta annista. 

Marko Hanhisuanto