Ukrainan sota
Yrittäjille tarpeellinen tieto Ukrainan sodan vaikutuksista päivittyy omalle erikoissivustolle.
2.3.2022
Taru Jussila

Yhdessä ja päättäväisinä!

Sota Ukrainassa menee syvälle ihon alle, ja sietää mennäkin. Sota täyttää mielemme ja saa ajatuksemme ukrainalaisten luo. Vaikka juuri me suomalaiset osasimme tätä kenties Venäjältä odottaa, emme silti osanneet odottaa ihan tätä. Elämme jokainen parhaillaan aikaa, josta puhumaan tulevaisuudessa historian oppitunneilla.

Venäjä – tai ehkä parempi olisi sanoa Putin – on saanut sodan keskellä aikaan myös positiivisen asian. Putin on tehnyt meistä yhtenäisempiä ja päättäväisempiä. Vielä hetki sitten sanailimme ja jopa kinastelimme koronarajoituksista, rokotuksista ja koronapasseista. Ne jakoivat yrittäjäkuntaakin. Sitä kahtiajakoa edistivät myös sellaiset tahot, joille oli edullista nähdä kansakuntamme mahdollisimman hajaantuneena. Me yrittäjät ja kaikki suomalaiset olemme nyt yhtenäisempiä ja päättäväisempiä kuin pitkään aikaan. Näin näyttäisi olevan myös EU:n tasolla: harvoin on nähty tällaista yhtenäisyyttä ja päättäväisyyttä.

Viestinnän rooli on näinä ja tulevina viikkoina aivan keskeinen. Sota sydämistä ja mielistä on pitkälti informaatiosodankäyntiä. Sitä käy Venäjä, sitä käy Ukraina, sitä käymme me.

Informaatiotulvan ja disinformaation aikakautena meillä jokaisella on tärkeä rooli. Jokaisen on hyvä yrittää varmistaa, että jakaa omissa informaatiokuplissaan vain sellaista tietoa, josta voi olla mahdollisimman varma. Helppoa se ei ole, sillä lankaan voi mennä helposti.

Me Yrittäjissä yritämme auttaa informaatiotulvassa. Avasimme maaliskuun ensimmäisen päivän aamuna Kaikki Ukrainasta yrittäjälle -sivuston. Sivusto tarjoaa yrittäjälle olennaista ja ajantasaista tietoa Ukrainan sodasta ja sen vaikutuksista – niin suorista kuin välillisistä vaikutuksista. Vaikka oma liiketoiminta ei Venäjään liittyisikään, tulee tämä sota seuraamuksineen vaikuttamaan lähes jokaisen elämään jollain tavalla. Kannattaa pitää siis itsensä kartalla, ja tulla tutustumaan Kaikki Ukrainasta yrittäjälle -sivujen sisältöön ja sivuston webinaareihin eri aiheista. Webinaarit ovat maksuttomia ihan kaikille. Pysytään päättäväisinä ja yhtenäisinä jatkossakin – yhdessä!

Kaikki Ukrainasta yrittäjälle -sivustolta löydät myös ajankohtaisen ja maksuttoman webinaaritarjonnan.

Taru Jussila