Kymen Yrittäjien blogi
18.4.2022
Kari Jääskeläinen

Yhdessä on enemmän ja paremmin

Palaan vielä maaliskuun lopussa julkistettuun Yrityspalvelutalo hankkeeseen. Paikalliset yrittäjät, yrittäjäjärjestöt sekä Kouvolan kaupungin omistama Kouvola Innovation Oy yhdistävät voimansa ainutlaatuisella tavalla ja perustavat Yrityspalvelutalon Kouvolan kaupungin keskustaan kasvattamaan elinvoimaa alueelle.

Olemme kuunnelleet paikallisten ja maakunnan yrittäjien toiveita. Yrittäjät ovat pitkään toivoneet tällaista palvelu- ja kehitysalustaa. Yrityspalvelutalosta voi saada apua yrityksen perustamiseen, kasvuun tai kansainvälistymiseen, kaikki ”samalta luukulta”. Kokonaisuuteen kuuluu vahva osaamisen ja kehittämisen läsnäolo korkeakoulujen ja toisen asteen oppilaitosten myötä. Talo tarjoaa myös tiloja oppilaitosten tarpeisiin, mukaan ovat tässä vaiheessa lähdössä LUT-yliopiston Kouvolan yksikkö, ammattikorkeakoulu XAMK, Eduko ja KRAO.

Asiantuntijapalvelujen lisäksi yrityksille tarjotaan mahdollisuus vuokrata yhteisöllisiä työtiloja, kokous- ja neuvottelutiloja sekä mahdollisuuksia erilaisten omien tilaisuuksien järjestämiseen.

Yrittäjyyden kaikkien palveluiden kokoaminen saman katon alle yhdessä vahvojen oppilaitosten kanssa on ainutlaatuinen yhteistyön voimannäyte. Yrityspalvelutalo tulee olemaan kokoaan suurempi toimija ja se tulee olemaan myös enemmän kuin osiensa summa. Sen tehtävä on synnyttää uutta, kasvua ja kehitystä.

Yhdessä olemme enemmän ja parempia.

Kari Jääskeläinen