12.10.2021
Niina Vihnusvuori

Yrittäjän ajankäyttö – 5 vinkkiä

Onko päiviä tai viikkoja, kun on yksinkertaisesti liian kiire? Juokset pää kolmantena jalkana tekemässä -to do -listan asioita. Saat yhden pois listalta, niin uusi jo odottelee listan hännillä.

Tai aikataulu on niin tiukka, että ehdit napata take away sämpylän matkalla seuraavaan palaveriin ja illalla kotona huomaat, että et ole syönyt muuta koko päivänä? Päivän päätteeksi olo on yliväsynyt ja olet valmis kaatumaan sänkyyn!

Miten sitten saisit järkeistettyä päiviäsi, oloasi ja ajankäyttöäsi? Tässä viisi vinkkiä:

  1. Suunnittele tuleva viikko etukäteen kalenteriisi. Katso, mitä palavereita on milloinkin ja jätä tarpeeksi väljää palavereiden väliin.
  2. Katso edeltävänä päivänä seuraavan päivän aikataulu ja päätä missä kohtaa pidät esimerkiksi ruokataukosi. Aikatauluta se ja pidä siitä kiinni!
  3. Muista syödä! Jotta verensokeri pysyy tasaisena olisi hyvä syödä viisi, paljon kasviksia sisältävää ateriaa päivässä: aamiainen (se päivän tärkein ateria, jolloin kehosi käynnistyy), lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Kun koneesi saa kunnolla polttoainetta, myös sinä jaksat työssäsi paremmin ja olo on virkeä!
  4. Uni. Jotta aivosi palautuvat yön aikana, tarvitset riittävästi unta. 7-9 tuntia on aikuiselle yleensä optimaalinen määrä. Itse esimerkiksi yritän laskea tunnit heräämiseen eli jos minun täytyy herätä aamuisin klo 6, pitäisi pään olla tyynyssä klo 22, jotta saan 8 tuntia unta.
  5. Muista itseäsi! Harrasta jotain muutakin kuin työntekoa. Se auttaa pitämään mielen virkeänä ja saat välillä muutakin ajateltavaa kuin tekemättömät työt. Ole itsellesi armollinen, sillä jos et pidä itsestäsi huolta, ei työlläsikään ole loppujen lopuksi merkitystä.

 

”Jos sinulla ei ole aikaa liikkua, syödä, ajatella ja levätä oikein – on sinulla oltava aikaa sairastaa myöhemmin”

Helsinki kiropraktiikka, Kristian Ekström

Niina Vihnusvuori