Aina kannattaa yrittää
31.8.2021
Petri Salminen

Yrittäjän päivä on juhlapäivä tulevaisuudelle

31.8.2021 | 10:55

Arvoisa yrittäjä. Ensi sunnuntaina 5.9. vietetään yrittäjän päivää – Sinun päivääsi. Ja nyt jos koskaan voi todella todeta, että yrittäjät ovat päivänsä ja huomioimisensa ansainneet. 

Korona-aika on kohdellut meitä yrittäjiä hyvin eri tavalla. Osa meistä on kyennyt löytämään liiketoiminnalleen kasvuvaiheen, osalle liiketoimintavaikutuksia ei juuri ole tullut ja osa meistä on joutunut kamppailemaan jo yli puolitoista vuotta keskellä selviytymistaistelua. Yhteistä kuitenkin on se, ettei epävarmuus tulevaisuudesta ja tähän liittyvät paineet ole sivuuttaneet meistä ketään.

Yrittäjinä koemme huolta paitsi yrityksemme selviytymisestä myös läheistemme, henkilöstömme, asiakkaidemme ja kumppaneidemme pärjäämisestä. Juuri kun monella alalla on päästy huokaisemaan koronatautiin liittyvien epävarmuustekijöiden pienestä hälvenemisestä, ovat tilalle tulleet raaka-aine-, komponentti- ja työvoimapula. Myös kasvaneet kustannukset aiheuttavat huolta tulevaisuuden suunnitteluun.

Niin kai se siis on, että muutos on yrittäjän normaali.

Jos jokin kuitenkin on varmaa, niin se, että suomalainen yrittäjyys ja yrittäjät ovat jatkossakin Suomen tulevaisuuden ajureita. Mitä paremmat edellytykset yrittäjillä ja yrityksillä on toimia, sitä paremmin Suomi voi vastata ilmastomuutoksen kaltaisiin haasteisiin ja sitä paremmin hyvinvointivaltio voi huolehtia niistä, jotka heikoimmassa asemassa ovat.

Päättäjien kannattaakin huolehtia siitä, että niin verotuksen, sääntelyn kuin julkisen talouden kestävyydenkin osalta keskiössä on yritysten kyky toimia ja kehittyä. Ja järjestönä tehtävämme on tämä viesti päättäjille kirkastaa.

Onneksi myös kohtaamiset ovat jälleen mahdollisia, joten toivottavasti kohtaamme toisemme Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Jyväskylässä 24.−25.9.

Hyvää yrittäjän päivää ja kiitos että yrität!

Petri Salminen
puheenjohtaja
Suomen Yrittäjät

Petri Salminen