Varsinais-Suomen Yrittäjien blogi
8.9.2022
Henriikka Konki

Yrittäjän rentouttava merimatka Tukholmaan uuden tason, ympäristöviisaalla Viking Glorylla

Kaupallinen yhteistyö

Kesäkuussa sain kutsun tulla tutustumaan Itämeren uuteen laivaparatiisiin, Viking Gloryyn. Olimme poikaystäväni kanssa lähdössä Tukholmaan akrojoogatapahtumaan viikonlopuksi, joten matka saatiin järjestymään nopealla aikataululla ja kuin tilauksesta. Varasimme menomatkan Turusta Tukholmaan ja saimme molemmat risteilyn täysihoidolla, kaikkine hemmotteluherkkuineen sekä hytillä päiväunia varten.

Odotin mielenkiinnolla laivan eri palveluihin tutustumista, sillä jo ennen tätä reissua olin haaveillut järjestäväni laivajoogaretriitin Glorylla. Erityisesti span ja kuntosalin kokemista odotin ja tietysti kaikkia ihania herkkuja, joita tulisimme laivalla nauttimaan.

Reissuun lähdimme perjantaiaamuna ja heti laivaan astuttuamme suuntasimme Viking Gloryn tunnelmalliseen Kobba Restaurant and Bariin. Erittäin laadukkaan buffet-tyylisen aamiaisen, tässä kohtaa jo kaipaamamme kahvin, menulta tilattujen suussa sulavien Eggs Benedictien ja skumppien lisäksi maisemat olivat kohdallaan, kun Glory lipui uljaasti ohi Ruissalon kansallispuiston kohti Airistoa. Kelin kanssa oli tuuria, ja aurinko paistoi kirkkaansiniseltä taivaalta koko päivän, jolloin saariston maisemat näyttivät parhaita puoliaan. Kobbassa maisemat, hekumallinen aamiainen, kaikki ihanat tuoksut, miellyttävästi upottava sohva ja live-pianomusiikki yhdistettynä pöydän toisella puolella istuvaan komeaan seuralaiseen takasi, että kaikkia aisteja hemmoteltiin. 

Poikaystäväni lähti osallistumaan etäpalaveriin hytissämme ja minä jäin nauttimaan erikoispitkää aamiaista. Oma läppäri jäi tältä reissulta kokonaan kotiin, kun mitään työtehtäviä ei jäänyt viikonlopulle hoidettaviksi. Aikaa jäi tällöin enemmän kiertelyyn ja laivaan tutustumiseen. Upea ilma kylläkin vei ison osan huomiostani, kun näköalaterassi Vista Deck kutsui ihastelemaan maisemia ja hengittämään raikasta meri-ilmaa. Keli muuttui melko tuuliseksi ja siirryin jatkamaan samaa tärkeää tehtävääni – saariston fiilistelyä – Vista Roomiin, josta löytyy yksi Gloryn mielenkiintoisista yksityiskohdita, eli läpinäkyvä lattia, josta näkee meren suoraan omien jalkojen alla. Hetken seurasin sivusta ihmisten reaktioita, kun osa vahingossa ja toiset tarkoituksella astelivat tuon kuuluisan kohdan päällä. Sitä hämmennyksen määrää! 

Kun aloin kaivata aktiviteettia, lähdin etsimään poikaystävää hytistä, sillä oli aika lähteä Archipelago Spa & Wellnessiin. Näidenkin tilojen osalta laiva oli suunniteltu erinomaisesti niin, että matkustajat voivat katsoa vaihtuvia merimaisemia, myös treenin aikana. Itse en ainakaan tiedä mitään yhtä rauhoittavaa näkymää kuin silmänkantamattomiin avautuva merimaisema. Minä joogailin ja tein kevyen kuntosalitreenin samalla kun kumppani jatkoi palaveriaan kuulokkeet päässä juoksumatolla. Ihan hyvin näytti sujuvan ja mikäs siinä niitä maisemia läppärin yli katsellessa. Kuntosalin viereisessä huoneessa on toinen sali, jossa voi harjoitella virtuaalisesti ohjatusti esimerkiksi joogaa, pilatesta ja HIIT-treenejä. Me aloitimme kuitenkin jo viikonloppuun virittäytymisen yhteisellä akrojoogaharjoituksella – jälleen kerran upeissa merimaisemissa. 

Span elämykset oli molemmille meistä risteilyn kohokohta ja uskoisin, että ihan kaikki tuli testattua, sitten kun ekasta porealtaasta joskus päästiin ylös. Panoraamasauna ja lukuisat muut saunat hellivät saunoja rakastavaa kansaa. Tunnelma Spassa oli erittäin rauhallinen ja tuki palautumista työviikosta. Ihana painottomasti kelluminen kumppanin kannateltavana porealtaassa kruunasi iltapäivän ihanuuden.

The Buffet tarjoili meille parasta antiaan seuraavaksi. Noutopöytä on kautta aikain ollut Viking Linella legendaarinen ja Gloryn tarjonta täytti meidän odotukset täysin. Ruokarajoitteisena oli mahtava huomata, kuinka hyvin gluteenittomat ja vegaaniruokailijat oli otettu menua suunnitellessa huomioon. Syömiseen laivalla menee aina iso osa ajasta ja on ainakin minulle tärkeintä koko risteilyllä. On vain kertakaikkiaan ihanaa, kun ruokailu on tehty niin helpoksi. Se on harvinaista herkkua yrittäjän arjessa. 

Loppumatka meni ikkunallisessa hytissä lepäillessä ja ostoksilla. Kaupasta meille löytyi yhteiset sateenkaarenväriset korvikset, joista toinen kylläkin hävisi heti saman reissun aikana. Poikaystävällä ei ollut aikoihin ollut hajuvettä ja nyt hänellä taas on. Takaisintulomatkalla sunnuntaina ostimme sitten enemmän tuliaisia kotiin viemisiksi.

Viking Glory tuntuu olevan kuin tehty ihmiselle, joka arvostaa herkullista, terveellistä ruokaa, hyviä unia, itsensä hemmottelua, kauniita muotoja, puhtaita pintoja ja henkeäsalpaavia maisemia. Laiva suorastaan huokuu laatua ja uskon sen vetävän puoleensa merkittävästi enemmän hyvinvoinnista kiinnostuneita matkustajia kun muut Itämerellä seilaavat paatit. Kenties itsekin laitan sen laivajoogaretriitti-idean toteutukseen nyt kun matkakohde ihanuuksineen on entistäkin tutumpi!

Henriikka Konki

Varsinais-Suomen nuorten yrittäjien puheenjohtaja

Henriikka Konki ~ Joogaa & retriittejä

Henriikka Konki