360 astetta
5.9.2022
Jussi Pirhonen

Yrittäjät ovat kunnan etuoikeus

Atomien ja vetyjen pääkaupunki Lappeenranta kalenterivuonna 2012. Puhelin soi. Ihme puhelinmyyjä kun Irlannista soittelee, ajattelin.

Vaan ei: Googlen headhuntteri kyseli kiinnostaisiko mennä sinne töihin. Seuraavan sekunnin aikana vilahteli erilaisia skenaarioita silmien edestä, puristin tv:stä opitusti perseellä ja sanoin: en. Mä haluun tehdä mun omaa juttua, mä oon yrittäjä.

Monet meistä ovat joutuneet tekemään nopeita valintoja ja jäätäviä uhrauksia, jotta voisimme yrittää. Kunnan silmissä se tarkoittaa niitä elintärkeitä veroeuroja ja työpaikkoja. Meille se taas tarkoittaa jo edellisen lisäksi hurjia riskejä ja yleensä turhankin pitkiä päiviä, jopa öitä. Olemme kunnan elinvoiman sähkömoottori aurinkopaneeleilla. Siitä me emme paitsi saa olla, vaan meidän täytyy olla, ylpeitä. Olemme kunnille etuoikeus.

Jo tovi sitten Vaasassa järjestettiin kuntapäättäjien ja yrittäjävaikuttajien kokoontumisravit, eli Kunnallisjohdon seminaari. Tapahtuma, johon luulin aina vuoteen 2022 asti olevani aivan liian nuori ja elämänhaluinen, näytti kyntensä. Paljon herätteleviä keskusteluja, erinomaisia puheenvuoroja ja Vaasan yössäkin kävimme lamaa lykkimässä reippaasti tulevaisuuteen.

Kunnallisjohdon seminaari on heille, jotka saavat suunsa auki ja haluavat viedä yrittämisen edellytyksiä parantavia viestejä kuntien norsunluupuhelinkoppeihin. Kunnallisjohdon seminaari on myös jokaiselle itseään kunnioittavalla ja kehittyvälle kunnalle yksi vuoden päätapahtumista. Jos kuntasi päättäjät eivät Kunnallisjohdon seminaariin ehdi, he mitä luultavimmin luonnostelevat jo kuntaliitospapereita. Ja sekin on ihan ok.

Kunnallisjohdon seminaari 2023 ravataan Rovaniemellä! Liput 30.9 asti aikaiseen talitintti hintaan, eli ei muuta kuin varaamaan!

Yrittäjät ovat kunnan etuoikeus. Näin Yrittäjän päivänä onkin hyvä muistaa: olkaa ylpeitä itsestänne ja tekemisistänne <3

Jussi Pirhonen

Nuorten verkoston johtoryhmän puheenjohtaja
Yrittäjyyden romantisoija
Haastajabrändien ystävä (Tovari Oy)

Jussi Pirhonen