Kuopion Yrittäjät

Hankintojen kehittämisfoorumi

Kuopion Yrittäjät teki vuonna 2020 Kuopion kaupunginjohdolle aloitteen hankintojen kehittämisfoorumin perustamisesta. Kaupunginjohto suhtautui asiaan myönteisesti, ja nimesi hankintojen kehittämisfoorumiin omat jäsensä eri palvelualueilta. Hankintojen kehittämisfoorumi aloitti toimintansa vuonna 2021 ensimmäisenä puheenjohtajanaan Karoliina Partanen.

Hankintafoorumin toiminnalle on asetettu viisi tavoitetta, joiden kehittymistä voidaan myös seurata. Tavoitteet ovat palvelusetelin käytön lisääminen, pienhankintojen läpinäkyvyys, markkinavuoropuhelujen määrän lisääminen sekä se, että tarjouskilpailuihin saataisiin lisää tarjouksia. Viides tavoite on viestinnän ja vuorovaikutuksen lisääminen kaupungin hankintoja tekevien henkilöiden ja yrittäjien välillä.

Kuopion Yrittäjien hallituksen jäsen Juha Kahelin toimii hankintafoorumin puheenjohtajana vuonna 2024.

Lue vuoden 2023 ensimmäisen tapaamisen kulusta täältä

– Kuopiolaisten intresseissä pitäisi vahvasti olla se, että kuopiolaiset yritykset voittaisivat tarjouskilpailut. Tällainen elinkeinopolitiikka kehittää yrittäjyyttä, työllisyyttä ja innovaatioita sekä tuo alueelle hyvinvointia.

Hankintafoorumi kokoontuu neljä kertaa vuodessa. Viestintätavoitetta edistetään toimittamalla neljä kertaa vuodessa hankintauutiskirjettä sen tilanneille.

Hankintojen kehittämisfoorumin kokoonpano:

Foorumin puheenjohtaja Juha Kahelin, Kuopion Yrittäjät
Arto Holopainen, Kuopion kaupunki
Pekka Kilpimaa, Mestar Oy
Sallamaarit Markkanen, Kuopion kaupunginhallitus
Kaija Savolainen, Kuopion alueen kauppakamari
Mia Simpanen, Savon Yrittäjät
Kirsi Sisso-Litmanen, Kuopion Yrittäjät
Heidi Soininen, Sansia
Tiina Tiihonen, Kuopion kaupunki
Jari Torvinen, Kuopion kaupunki
Hannu Väänänen, Kuopion kaupunki
Marko Väätäinen, Kuopion kaupunki

Mukaan foorumiin olemme kutsuneet myös hyvinvointialueen hankintajohtaja Outi Kalskeen, sekä Kuopion kaupungin talousjohtaja Marja-Leena Martikaisen.