Kuusankosken Yrittäjät

Kuusankosken Yrittäjät ry

Kuusankosken Yrittäjät on yhdistys, joka toimii kuusankoskelaisten yrittäjien ja yritysten edunvalvojana. Kuusankosken Yrittäjien aluejärjestö on Kymen Yrittäjät ry.

Kuusankosken Yrittäjät ry on perustettu 30.05.1979. Perustettavassa kokouksessa oli läsnä 20 kuusankoskelaista yrittäjää. Kuusankosken yrittäjät paneutuivat aluksi voimakkaaseen jäsenhankintaan, jonka tuloksena oli jo vuoden 1980 alkuun mennessä lähes 50 jäsenyritystä. Vuoden 2022 alussa yhdistyksen jäsenmäärä oli noin 190 jäsentä.

Vuosittain, vuodesta 1980 alkaen on yhdistys jakanut vuoden yrittäjäpalkinnon. Palkinnot jaetaan joka vuosi Yrittäjäjuhlassa/pikkujouluissa. Voit katsoa palkinnon saajia täältä. 

Yhdistys on järjestänyt yrittäjien aamukahvitilaisuuden Kuusaankahvikulmassa joka tiistaiaamu jo usean vuoden ajan. Jokavuotisiin tapahtumiin kuuluu myös yrittäjänaisten järjestämä muoti– ja kauneusilta sekä keväisin järjestetty teatterimatka Helsinkiin. Myös monet paikalliset tapahtumat kuuluvat vuosiohjelmaan.

Kuusankosken Yrittäjät tarjoaa jäsenilleen kanavan vaikuttaa kunnalliseen päätöksentekoon. Jäsenyritykset hyötyvät paikallisista ja alueellisista jäsenpalveluista ja eduista niin Kymen Yrittäjien kuin ja valtakunnallisista Suomen Yrittäjien palveluista.

Hallituksessa vaikuttaa 10 ideoivaa jäsentä ja kaikilla jäsenillä on erilaiset taustat yrittäjänä. Hallituksen jäsenet ottavat mielellään vastaan jäseniltä tulevaa toiveita, ehdotuksia ja palautetta jäsentilaisuuksiin ja yhdistyksen toimintaan liittyen.

Vuoden 2009 alusta Kuusankoski liittyi uuteen 90.000 asukkaan Kouvolaan. Kuusankosken Yrittäjät ry pysyy kuitenkin itsenäisenä yhdistyksenä viiden muun paikallisyhdistyksen kanssa. Me Yrittäjät osaltamme pyrimme kehittämään Kouvolan kaupungin Kuusankosken kaupunginosaa sen asukkaille entistä viihtyisämmäksi niin asumisen kuin palvelujen saannin kannalta.

Yhteisenä tavoitteena on uusin ja jo menestyvien yritysten määrän kasvu ja menestyminen kiristyvässä kansaivälisessä kilpailussa. Yhdistys tukee yhteistyökumppaneineen yrittäjyyttä Kuusankoskella muun muassa toimimalla jäsentensä linkkinä kansainvälistymiseen, yritystoiminnan kehittämiseen, verkostoitumiseen, kouluttautumiseen, jne.