Pälkäneen Yrittäjät

Toimintakertomukset

Luopioisten Yrittäjien toimintakertomus 2023

Pälkäneen Yrittäjien toimintakertomus 2020

Pälkäneen Yrittäjät ry:n hallitus vuonna 2020 oli seuraava:

Lumia Huhdanpää-JaisPuheenjohtaja
Sanna HämäläinenVarapuheenjohtaja
Satu UkkonenVarapuheenjohtaja
Tomi HämäläinenJäsen
Jukka KittiläJäsen
Heikki NärvänenJäsen
Virpi PohjolaJäsen
Noora RosbergJäsen
Hannu LehtinenVarajäsen
Teemu JärvenpääVarajäsen
Sirkku NevarantaVarainhoitaja, varajäsen

Pälkäneen Yrittäjät ry:n hallitus kokoontui vuonna 2020 viisi kertaa. Vuoden keskeisenä tavoitteena oli edistää yrittäjien hyvinvointia sekä parantaa viestintää ja yhteistyötä seudun toimijoiden kanssa. Koronan myötä paikallinen tuki ja Yrittäjien sekä valtiovallan palveluista ja tuista viestiminen siirtyi erityisesti keväällä toiminnan keskiöön.

Jäseniä oli vuoden alussa 98 ja lopussa 99, lisäksi kunnia- ja seniorijäsenet.

Edunvalvonta

Pälkäneen Yrittäjät oli yhteistyössä kunnan kanssa yrittäjien edunvalvonnan puitteissa erityisesti koronaviestinnän saralla. Pälkäneen kunta osallistui jälleen elinvoimakuntakilpailuun.

Kuntabarometrin tuloksista käytiin keskustelua kunnan kanssa ja tehtiin suunnitelmat tuloksen parantamiseksi. Suunnitelmista viestittiin avoimesti kaikille jäsenille uutiskirjeen kautta.

Satu Ukkonen ja Lumia Huhdanpää-Jais osallistuivat Suomen Yrittäjien järjestämään Vaikuttajafoorumiin Helsingissä 9. – 10.2.2020. Puheenjohtaja osallistui myös säännöllisesti Pirkanmaan yrittäjien järjestämiin paikallisyhdistysten puheenjohtajien kuukausitapaamisiin.

Pirkanmaan Yrittäjien valiokuntatyöskentelyyn Pälkäneen yrittäjistä osallistuivat Satu Ukkonen (vahvistajavaliokunta) ja Hessu Närvänen (verkostokykyvaliokunta). Lisäksi Hessu Närvänen on osallistunut Suomen Yrittäjien yksinyrittäjäverkoston johtoryhmän työskentelyyn.

Järjestötoiminta

Yhteistyössä Pälkäneen kunnan ja Luopioisten Yrittäjien kanssa jatkettiin yrittäjien aamukahvien järjestämistä pääosin etäyhteyksillä. Syyskuussa järjestettiin tekijöiden pitsailta Aapiskukolla, jossa kehitettiin yhdessä jäsenten kanssa toimintasuunnitelmaa vuodelle 2021.

Pälkäneen seudun yrittäjien hyvinvointihanke on ollut aktiivinen myös toisena kokonaisena toimintavuotenaan koronasta huolimatta. Sen kautta olemme järjestäneet monenlaisia hyvinvointiin liittyviä tapahtumia, jotka ovat avoimia kaikille seudulla toimiville ja/tai asuville yrityksille kuten suunnistuskoulua, outdoor escape-seikkailun, Hyvinvoiva yrittäjä menestyy -koulutussarjan, terveystarkastuksia, luentoja, frisbeegolfia… Palaute toiminnasta on ollut hyvää ja vaikutus seudun yrittäjien hyvinvointiin ja yhteishenkeen huomattava.

Vuoden iso ponnistus oli kunnan kanssa yhdessä toteutetut Voi hyvin Pälkäneellä ja Maalle asumaan -messut, jotka siirrettiin kahden viikon varoitusajalla kokonaan verkkoon. Syyskuun alusta vuoden loppuun sivuilla on käynyt messuihin tutustumassa yli 1700 kävijää.

Olimme mukana Pimeen kaupan illassa infopöydällä Nuijantalon markkinoilla teemalla Kuinka Yrittäjät voisi parantaa sinun arkeasi?, jossa oli monia mukavia kohtaamisia.

Valittiin Vuoden Yrittäjä, Mika Eerola Sydän-Hämeen Safarit Oy:stä sekä valittiin Vuoden pälkäneläinen, Janne Koskinen Lastenvuosi ry:stä. Vuoden Yrittäjää juhlistettiin mönkijäsafarilla, jossa puheenjohtaja oli mukana. Vuoden pälkäneläinen palkittiin yhdessä Sydän-Hämeen Lehden kanssa ja Lastenvuosi ry:lle tehtiin rahalahjoitus.

Aloitettiin yritysvierailut elinkeinojohtajan kanssa.

Saatiin Pirkanmaan Yrittäjien ajama K-etu molempiin yhdistyksen alueella toimiviin K-ryhmän liikkeisiin.

Pälkäneen Yrittäjät järjesti kevätkokouksen poikkeuksellisesti syyskuussa Nuijantalolla, ja syyskokouksen marraskuussa etäkokouksena.

Koulutus

Olemme tiedottaneet jäsenistöä ja alueen yrittäjiä Pälkäneen kunnan ja muista seudun koulutuksista. Omia koulutuksia on järjestetty Hyvinvointihankkeen kautta.

Ostimme 10 kpl TuloksenTuplaamo Oy Ab:n myyntikoulutuksia nuorille. Tuplaamo lahjoitti lisäksi 10 koulutusta, ja koulutukset jaettiin Pälkäneen nuorisotoimen kautta nuorille maksutta.

Annettiin 2 kpl stipendejä Pälkäneen yhteiskoulun oppilaille.

Tiedotus- ja julkaisutoiminta

Jäsenistölle lähetettiin yhteensä 10 uutiskirjettä yhteistyössä Luopioisten Yrittäjien kanssa sekä ajoittaisia suoria s-postiviestejä, kuten kutsut kevät- ja syyskokouksiin.

Olemme ylläpitäneet Facebook-sivua sekä yhteistyössä Luopioisten Yrittäjien kanssa Instagram-sivua. Viestitty on ahkerasti myös Pälkäneen Yrittäjien omalla verkkosivulla sekä yhteistyössä Sydän-Hämeen Lehden kanssa.

Kaikille uusille jäsenille on lähetetty Pälkäneen oma uuden jäsenen/yrittäjän tiedote s-postilla.

Virkistystoiminta

Kesäteatteriretki, Kirjainkierroksen Beach Battle sekä Yrittäjäjuhla peruttiin koronan vuoksi. Virkistystoimintaa on harjoitettu lähinnä hyvinvointihankkeen kautta (ks. yllä), tilanteen salliessa kasvokkain ja paljon myös etäyhteyksien avulla.

Pälkäneen Yrittäjät ry:n hallitus