Hervannan Yrittäjät

Kreetalainen kyläjuhla

  • Hervannan Yrittäjät

Perinteinen grillauskurssimme Majarannassa.

Kreetalainen kyläjuhla – herkkuja vieraanvaraisten jumalten saarelta

Tämän kesän grillitapahtumassa tutustutaan yhdessä kokkaillen ja herkutellen maailman terveellisimmän, ja monien mielestä myös herkullisimman keittiön saloihin. Valmistetaan ja nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen juhlapöytä.

Alkuun nautitaan pöydän täydeltä pieniä alkupaloja eli mezejä, pääruoaksi valmistuu grillissä herkullisia vartaita eli souvlakeja sekä niille lisukkeita. Jälkiruokiakaan ei toki unohdeta! Kreetalaisen kyläjuhlan menulla maistuvat herkulliset yrtit, huumaava valkosipuli, maailman paras oliiviöljy, tuoreet kasvikset, merenelävät sekä kotimainen liha.

Jo lapsena kreikkalaiseen, ja myöhemmin juurikin kreetalaiseen ruokaan hullaantunut Chef Santeri johdattaa osallistujat oliivilehdon tunnelmaan ruokaperinteiden ja tarinoiden kautta. Kokkailun ohessa kuullaan vinkkejä raaka-aineiden valintaan ja käsittelyyn niin kreetalaisesta kuin kotosuomalaisestakin näkökulmasta. Pidetään myös pieni oliiviöljy-tasting, joka avaa hieman tuota mystistä elämän eliksiiriä, ja sitä, millaista öljyä kannattaa omaan kotikeittiöön ostaa ja miksi. 

Yhdistys tarjoaa lisäksi ruoka- ja saunajuomat. Jos saunominen ja/tai uiminen Hervantajärvessä kiinnostavat, ota mukaan myös sopivat varusteet.

Viimeinen ilmoittautumispäivä 1.6.2023. Ilmoittautuminen on sitova.

Ilmoittaudu tästä mukaan
Hervannan Yrittäjien jäsenet 40 euroa/hlö, muiden yhdistysten jäsenet 50 euroa/hlö