Yrittäjien elinvoimabarometri 2023
Elinvoimabarometri 2023 -tutkimus on käynnissä 1.-3.2023
1.3.2023 klo 09:00
Tiedote

Suomen Yrittäjät mittaa nyt maakuntien yrittäjämyönteisyyttä

Suomen Yrittäjät mittaa nyt maakuntien onnistumista yrittäjyyden edistämisessä. Järjestö kartoittaa yrittäjien mielipiteitä maakuntansa yrittäjämyönteisyydestä, sen onnistumisista ja kehittämistarpeista Elinvoimabarometri-tutkimuksella. Kyselyyn voi vastata 1.3. – 16.4.2023.

Tutkimuksessa kysytään yrittäjien mielipiteitä esimerkiksi maakunnan liikenneyhteyksistä, kaavoituksesta, oppilaitosyhteistyöstä, osaavan työvoiman saatavuudesta ja yritysneuvontapalveluiden tarjonnasta sekä alueen eri toimijoiden yhteistyöstä ja yhteisestä näkemyksestä oman alueen kehittämisessä.

“Kysymme asioista, jotka ovat välttämättömiä maakunnan elinvoimalle. Tutkimuksesta saadut tulokset ovat tärkeä työkalu yrittäjien ja maakuntien yhteistyön kehittämiseksi ja konkreettisten uudistustoimenpiteiden sopimiseksi”, sanoo kunta- ja elinkeinoasioiden päällikkö Tanja Matikainen Suomen Yrittäjistä.

”Tutkimus antaa tärkeää tietoa päättäjille ja hallinnolle päätöksenteon tueksi”, Matikainen toteaa.

Elinvoimabarometrin tavoitteena on vahvistaa yrittäjien ja maakunnan vuoropuhelua ja rakentaa yrittäjämyönteisiä maakuntia kautta Suomen.

Tutkimuksen toteuttaa Taloustutkimus Suomen Yrittäjien toimeksiannosta. Yrittäjien uusi tutkimustuote toteutetaan vuorovuosin kuntien yrittäjämyönteisyyttä mittaavan Yrittäjien Kuntabarometrin kanssa.

Tulokset julkistetaan 24.5.2023 Suomen Yrittäjien Kunnallisjohdon seminaarissa. Tapahtumassa julkistetaan myös parhaiten menestyneet maakunnat. Vastaukset käsitellään nimettöminä.

Yrittäjä, vastaa kyselyyn tästä linkistä.

Lisää tutkimuksesta voit lukea täältä: Vastaa kyselyyn: Yrittäjien Elinvoimabarometri 2023 – Yrittajat.fi

Lisätietoa:

Kunta- ja elinkeinoasioiden päällikkö Tanja Matikainen, p. 0400 866 648, tanja.matikainen@yrittajat.fi, Suomen Yrittäjät

Muita kiinnostavia aiheita