8.10.2017 klo 17:44
Uutinen

10 miljoonan tuotantolaitoksen avannut yrittäjä kannustaa investointeihin

– Vuoden 2008 jälkeen rävähtäneessä laskusuhdanteessa oli ihan surkeaa. Kukaan ei hankkinut eikä rakentanut mitään. Yritettiin vain tulla toimeen, Pursiainen muistelee.

”Valoaukko tunnelin päässä”

Nyt Pursiainen näkee ”riittävän ison valoaukon tunnelin päässä”. Paremmista ajoista kertoo myös tuore, 10 miljoonan euron kuumasinkityslaitos Vihdin Ojakkalassa.

Investointi tarkoittaa vähintään 10 uuden työntekijän palkkaamista heti alkuun.

– Jos siirrymme useampaan vuoroon niin se työllistäisi jopa 50 henkilöä, Pursiainen arvioi.

Pursiainen kannustaa yrittäjiä investoimaan.

– Nousu on toki virinnyt, mutta se saa vielä reilusti kasvaa. Yleinen tilanne yrityksissä on kohentunut, monilla tuotanto pyörii lähes täysillä. Nyt olisi saatava lisää investointeja liikkeelle, jotta Suomeen syntyisi teollisia työpaikkoja. Kannustan kaikkia yrityksiä rohkeasti toteuttamaan investointisuunnitelmiaan.

– Luonteeltaan yrittäjät ovat tottuneet liikkumaan heikoilla jäillä ja pitämään päätään kusiaispesässä. Haasteita on vain kestettävä. Valtion ja kuntien talous nojaa yrittäjyyteen ja yritystoimintaan – kaatuu tai pysyy pystyssä niiden mukana.

”Helpotusta yrittäjyyteen”

Kuumasinkitys Oy ei ole Pursiaisen ensimmäinen voimainkoitos. 30 vuoden yrittäjyyden aikana on pyöritetty Laatumetalli Oy:tä ja Rakennusleevi Oy:tä. Uudessa yrityksessä ovat mukana myös Ilkka Hiidenheimo ja Risto Sirviö.

– Aivan pienet yritykset ja yksinyrittäjät eivät välttämättä uskalla palkata ensimmäistä työntekijää. Se on se suurin pullonkaula, jonka eteen on tehtävä töitä. Tiedän yrittäjien miettivän, miten he voisivat ottaa vastuun toisesta henkilöstä, työntekijästä. Valtion ja kuntien on tehtävä kaikkensa yrittäjyyden helpottamiseksi – juuri niitä toimia, joita lainsäädännöllä saa aikaan, Pursiainen toivoo.

Pursiainen kertoo saaneensa itse ”melko helposti” osaavaa työvoimaa.

– Monessa yrityksessä on edessä sukupolvenvaihdos tai ylipäätään tarvitaan yrityksen jatkajia. Oman pojan tämän hetkinen päätös on ryhtyä yrittäjäksi, mutta ensin on saatava päätökseen noin 5 vuoden opiskelu. Jatkuvuutta ja nuorta yrittäjyyttä on siis näköpiirissä, Pursiainen sanoo.

Pasi Lehtinen

pasi.lehtinen@yrittajat.fi