13.3.2020 klo 12:00
Uutinen

Apua koronasta kärsiville yrityksille

Suomen Yrittäjät keräsi tietopaketin siitä, miten yrittäjän kannattaa tässä poikkeuksellisessa tilanteessa toimia.

Mitä yrittäjän pitää tietää koronaviruksen vaikutuksista työsuhteisiin ja yritystoimintaan? Miten työpaikoilla on syytä varautua koronaviruksen etenemiseen? Miten työpaikalla kannattaa toimia, jos työntekijä epäilee saaneensa koronavirustartunnan? Millaisia etätyökäytäntöjä yrityksessä voidaan ottaa käyttöön ja mikä on suositeltavaa? Korvaako Kela? Näitä mietitään suurissa ja pienissä suomalaisyrityksissä juuri nyt.

– Jotta yrittäjän ei tarvitsisi etsiä tietoa vaikeisiin tilanteisiin eri lähteistä, kokosimme heille sivuston, jolla on olennainen tieto, jonka yrittäjä tarvitsee saadakseen yrityksensä selviämään yli koronakriisin, Suomen Yrittäjien viestintäjohtaja Taru Jussila kertoo.

Verkkokoulutus koronaongelmista selviämiseen

Suomen Yrittäjät järjestää yrittäjille myös verkkotietoiskuja, joissa käydään läpi useimmin kysyttyjä kysymyksiä sekä asioita mitä yrittäjän pitää tietää koronaviruksen vaikutuksista työsuhteisiin ja yritystoimintaan. Koulutus tallennetaan, ja tallenne on katsottavissa, vaikka yrittäjä ei ehtisi osallistumaan koulutukseen reaaliajassa. Koronan liittyvät tietoiskut alkavat perjantaina 13.3. Niitä järjestetään tarpeen mukaan lisää.

Lisätietoa uutiskirjeellä sekä sosiaalisessa mediassa ja apua puhelinneuvonnasta

Perjantaina 13.3. Suomen Yrittäjien jäsenyrittäjät saavat myös ylimääräisen uutiskirjeen koronasta.

– Jos yrittäjä ei saa vastausta kysymyksiinsä koronasivultamme, tietoiskustamme tai uutiskirjeestä, kannattaa soittaa puhelinneuvontaamme ja seurata sosiaalisen median kanaviamme, Taru Jussila rohkaisee.

Lisätietoja:

Kaikki koronasta yrittäjille -sivu: https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kaikki-koronasta-yrittajalle

viestintäjohtaja Taru Jussila, Suomen Yrittäjät, p. 0400 510 853, taru.jussila @ yrittajat.fi

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2018 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu lähes 400 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 58 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.