19.4.2017 klo 11:07
Uutinen

Barometri: Pk-yritysten liikevaihdot jatkavat erinomaisen korkealla

Kaupan alalla viimeiset kolme kuukautta on mennyt heikoiten, kertoo Talenomin barometri.

Pk-yritysten liikevaihto kasvoi helmikuussa edellisvuodesta 7,3 prosenttia, kertoo tilitoimisto Talenomin barometri.

Helmikuussa eniten kasvoi rakennus- ja palveluala, jotka kumpikin nousivat yli 11 prosenttia.

Näistä hieman jälkeen jäi teollisuus, jonka lukemat olivat keskiarvossa, 7,3 prosenttia. Kauppa jäi ainoana toimialana pakkaselle liikevaihdon supistuessa 2,9 prosenttia. Myös kolmen kuukauden tarkastelujaksolla kaupan liikevaihto jäi 0,9 prosenttia miinukselle.

Kasvu on kestävää kolmen kuukauden jaksollakin

Alueellisesti kasvun veturina toimivat Pohjois-Pohjanmaa (7,7 prosenttia), Pirkanmaa (6,6 prosenttia) ja Uusimaa (6,1 prosenttia).

Kolmen kuukauden, joulukuun 2016 – helmikuun 2017 tarkastelujaksolla kaikkien pk-yritysten liikevaihto kasvoi 6,8 prosenttia.

”Vuosi 2017 tulee olemaan käänteentekevä”

– Helmikuun yli 7 prosentin kasvu heti tammikuisten huippulukemien perään on viesti sen puolesta, että vuosi 2017 tulee olemaan suhdanteiden osalta käänteentekevä. Starttia voi nyt hyvinkin kuvailla erinomaiseksi. Lähiviikkoina on uutisoitu sekä kuluttajien ennätysvahvasta luottamuksesta talouteen että ylöspäin korjatuista ekonomistiennusteista. Saman aikaisesti kilpailukykysopimus on auttamassa työvoimavaltaisia rakennus- ja palvelualaa. Molemmat toimialat ovat talouskasvun kannalta merkittävässä asemassa ja jatkoivat helmikuussa kolmen kuukauden tarkastelujaksolla yli kymmenen prosentin kasvua, analysoi Talenomin toimitusjohtaja Jussi Paaso tiedotteessa.

Talenom Oyj on tilitoimisto- ja taloushallintopalveluita tarjoava suuryritys, jolla 545 työntekijää 24 paikkakunnalla.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi