10.10.2017 klo 00:02
Uutinen

Elinvoima syntyy yrittäjyydestä

Kuvassa: Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen (vas.) ja Fibox Oy:n tuotannonjohtaja Jouni Vartiainen.

Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen ja Kiuruveden kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekka tapasivat 9.10.2017 kiuruvetisiä yrittäjiä. Vierailun tarkoituksena oli keskustella Kiuruveden kehittämisestä kuullen alueen yrittäjiä. Ohjelmaan kuului mm. vierailu Kiuruveden Kunnanlääkärit Oy:ssä sekä Fibox Oy:ssä.

Seutuyhteistyölle tarvetta Ylä-Savon elinvoiman kehittämisessä

– Ylä-Savossa kaivataan yli kunnan rajojen toimivaa seudullista yhteistyötä. Alueelle olisi syytä laatia yhteinen strategia, millä alueella toimivat yrittäjät pysyvät kasvu-uralla ja uusia yrityksiä syntyy teollisuuden alalle, unohtamatta maataloutta ja palvelusektoria, toteaa kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekka.

Palveluseteli on kunnalle paras tapa valmistautua sote-uudistukseen

Julkinen sosiaali- ja terveydenhuolto siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä maakuntien vastuulle vuoden 2020 alussa. Kuntien kannattaa varautua uuteen tapaan järjestää ja tuottaa palvelut jo sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistukseen valmisteluvaiheessa.

Kiuruvedellä on käynnissä valinnanvapauden pilotointi, joten kaupunki on siis edelläkävijä siinä, että kansalaiset saavat itse valita palveluntarjoajansa.

– Vastaavanlaista valinnanvapautta toivotaan myös muihinkin kuntiin ja yhteiskunnan rahoittamiin hyvinvointipalveluihin, joissa se tapahtuisi parhaiten ottamalla käyttöön palveluseteli. Tämä kannattaa tehdä ennen tulevaa uudistusta, jotta turvataan kuntalaisten lähipalvelut, toteaa Arto Nykänen.

– Viisas kunta budjetoi palveluseteleiden käyttöönoton ensi vuodelle ja kutsuu alueen yrittäjät asian tiimoilta koolle jo nyt syksyllä, Nykänen jatkaa.

Lisätietoja:

Arto Nykänen, toimitusjohtaja
Savon Yrittäjät
p. 044 368 0501, arto.nykanen(at)yrittajat.fi

Jarmo Muiniekka, kaupunginjohtaja
Kiuruveden kaupunki
p. 040 641 6603, jarmo.muiniekka(at)kiuruvesi.fi