13.12.2023 klo 08:51
Uutinen

Esittelyssä Seinäjoen Yrittäjien ehdokas Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien Puheenjohtajaksi

Haettavan tehtävän kannalta merkittävin kokemuksesi vaikuttamistyöstä?

Olen monessa liemessä keitetty eteläpohjalaisten yrittäjien puolestapuhuja. Olen toiminut merkittävissä valtakunnallisissa ja maakunnallisissa tehtävissä sekä Seinäjoen kaupunginhallituksen ja valtuuston puheenjohtajana. Verkostoni ovat erittäin laajat läpi maakunnan.

Mitkä ovat kolme tärkeintä asiaa, joihin Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien pitäisi vaikuttaa?

• Rivit yhtenäiseksi ja järjestön arvostuksen palauttaminen, jolloin yrittäjän ääntä kuunnellaan
• Luoda lisäarvoa yrittäjille jäsenyydestä
• Edunvalvontaa ja maakuntaan elinvoimaa, joka luo yrityksille menestymisen mahdollisuuksia

Olen 46-vuotias kahden tyttären isä. Yrittäjäperheessä kasvaneena ja pitkäaikaisena yrittäjänä sydän sykkii vahvasti kaikkien yrittäjien puolesta. Olen yrittäjä, joka ei lepää laakereilla. Päätyöni on ollut ruoan parissa, Tukkutalo Heinonen Oy:ssä jo 25 vuotta.

Leikkisästi voi sanoa, että kasvoin järjestön mukana, kun nuorena yrittäjänä lähdin toimintaan mukaan. Se on ollut antoisaa sekä kasvattavaa hienojen ihmisten ja kokemusten kautta. Yrittäjyys on aina sydämessäni ykkösenä.

Sitoutuminen, yhteen hiileen puhaltaminen ja vastuun kantaminen ohjaavat minua luottamustehtävissäni. Haluan antaa panokseni eteläpohjalaisten yrittäjien menestymisen ja hyvinvoinnin puolesta.

Yrittäjyyden keskiössä on aina yrittäjä. Yhdistys on meidän yrittäjien oma organisaatio. Yrittäjien välinen yhteistyö sekä yrittäjien, paikallisyhdistysten, aluejärjestön ja kuntien välinen yhteistyö ovat avaintekijöitä. Näenkin tällä hetkellä tärkeimmäksi yhdistyksen arvojen, yhteisöllisyyden ja yhteishengen parantamisen sekä toiminnan vakiinnuttamisen.

Tavoitteeni on yhdistys, jossa kuunnellaan aidosti yrittäjiä ja heidän tarpeitaan. Peruspilareiden ollessa kunnossa, voimme keskittyä yrittäjän äänellä vahvaan edunvalvontaan sekä toiminnan kehittämiseen. Asioihin, joista yrittäjät, maakunta ja paikallisyhdistykset hyötyvät.

Tarvitsemme vahvaa tahtoa. Rohkeasti ja jatkuvasti kehittymällä voimme luoda Etelä-Pohjanmaan Yrittäjistä järjestön, jonka jokainen yrittäjä tuntee omakseen ja joka tukee yrittäjää kaikissa vaiheissa.

Tahto tehdä asiat oikein ja haaveet tulevaisuudesta vievät minua eteenpäin. Sen mihin ryhdyn, hoidan suurella sydämellä ja kunnialla loppuun saakka.

Kokemuksesi yrittäjäjärjestössä:
• Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien hallituksessa 2003-2015, työvaliokunnan jäsen 2005-2007 ja 2010-2013, varapuheenjohtaja 2015
• Seinäjoen Yrittäjien puheenjohtaja 2004-2012, hallituksessa 2001-2013, vpj 2003
• Suomen Yrittäjät hallituksen varajäsen 2010-2012
• Suomen Yrittäjien nuorten yrittäjien valiokunta 2007-2008
• Muita lukuisia tehtäviä paikallisesti, maakunnallisesti ja valtakunnallisesti