22.2.2017 klo 20:05
Uutinen

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtajaksi Heikki Risikko

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien hallitus valitsi kokouksessaan 22.2.2017 Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtajaksi Heikki Risikon. Risikko aloittaa tehtävässään 18.4.2017.

Risikko on toiminut aiemmin Suomen Yrittäjien järjestöpäällikkönä. Toimitusjohtajan tehtävään hän siirtyy Kansallisen Kokoomuksen Pohjanmaan piirin toiminnanjohtajan tehtävästä.

– Heikki Risikolla on erittäin vahva järjestöosaaminen ja näkemys yrittäjäjärjestön kehittämisen suunnasta ja kehittämistarpeista. Lisäksi Risikolla on erittäin vahvat verkostot sekä maakunnassa että valtakunnallisesti. Nämä koskevat poliittisten päättäjien lisäksi yrittäjäkunnan, median ja virkamiehet, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Anne Niemi perustelee valintaa.

Heikki Risikko on ilahtunut valinnastaan. – Tämä on elämäni unelmahomma. Minulla on työkokemusta sekä yrittäjyydestä että järjestötoiminnasta. Olen aina viihtynyt yrittäjäporukassa, Risikko sanoo. Hän näkee yrittäjäjärjestön roolin merkittävänä meneillään olevien muutosten hallinnassa. – Yrittäjyyden ja pk-yritysten merkitys talouden myönteisen kehittymisen kannalta tulee kasvamaan vielä entisestään. Uudet työpaikat ovat jo vuosien ajan syntyneet pk-yrityksiin. Yrittäjäjärjestön rooli on pitää huolta siitä, että yhteiskunnassa yrittäjille ja yrittämiselle luodaan suotuisat olosuhteet. Risikko nostaa esille myös digitalisaation, joka vie työelämän ja yrittäjyyden kilpailutilanteen uuteen vaiheeseen. – Yrittäjäjärjestön tehtävä on olla hereillä, hankkia ja välittää tietoa ja osaamista jäsenistölleen mieluummin etuajassa kuin jälkijunassa, hän pohtii.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen on tyytyväinen Heikki Risikon valinnasta. – Risikko osaa yrittäjien edunvalvonta-agendan hyvin. Hän pystyy hyppäämään liikkuvaan junaan ja ottamaan nopeasti ohjat, Pentikäinen sanoo.

Lisätietoja:

Anne Niemi, puheenjohtaja, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät
p. 0400 661 635, anne.niemi@yrittajat.fi

Heikki Risikko, toimitusjohtaja 18.4. alkaen, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät
p. 0500 663 398