29.9.2017 klo 11:16
Uutinen

K-ryhmä aloitti verkkokaupan Kiinassa Alibaban kanssa – Kotimaiset elintarvikkeet hyvässä vedossa

K-ryhmän ja Alibaban yhteishankkeen tavoitteena on viedä suomalaisia elintarvikebrändejä Kiinan kasvaville markkinoille.

Samalla K-ryhmä hakee oppeja verkkokaupan globaalilta edelläkävijältä.

K-ryhmä on aloittanut ensimmäisenä suomalaisena päivittäistavarakaupan toimijana verkkokaupan Kiinassa. Hankkeen myötä suomalaisten elintarvikealan toimijoiden tie Kiinan kasvaville markkinoille helpottuu. Verkkokaupan avauksessa on mukana useita suomalaisia elintarvikealan toimijoita, kuten Paulig, Fazer ja Kiantama. Verkkokauppa toteutetaan yhteistyössä verkkokauppayhtiö Alibaban kanssa.

– Meillä on vahva kansainvälinen tavarakaupan osaaminen Kaukoidän ja Aasian markkinoilta, ja olemme jo pitkään tuoneet elintarvikkeita ja käyttötavaraa Kiinasta. Vienti on meille seuraava luonnollinen askel, kertoo K-ryhmän pääjohtaja Mikko Helander tiedotteessa.

Helanderin mukaan puhdas ja terveellinen suomalainen ruoka on nyt ja tulevaisuudessa kilpailuvalttimme.

– K-ryhmä haluaa osaltaan edistää suomalaisten elintarvikkeiden vientiä kansainvälisille markkinoille. Kehitämme verkkokauppaa kumppaneidemme kanssa ketterästi ja start-up-hengessä.

Korkea laatu ja turvallisuus kiinnostavat kiinalaisia

Tavarantoimitukset Kiinaan ovat käynnistyneet, ja kiinalaiset kuluttajat voivat tästä päivästä eteenpäin tilata tuotteita Alibaban verkkokaupasta. Verkkokaupan valikoimaa laajennetaan lähikuukausina, ja yhteistyöhön tulevat mukaan muun muassa Valio, Raisio, Finn Spring ja Roberts.

Suomalaisten brändituotteiden lisäksi K-ryhmän oma tuotemerkki, Pirkka, on mukana valikoimissa. Finpro (Food from Finland) on toiminut hankkeessa kumppanina.

– Kiinalaiset arvostavat suomalaisten tuotteiden korkeaa laatua, aitoutta ja turvallisuutta. Suomalaisille tuotteille on kasvava kysyntä Kiinan markkinoilla, ja olemme tyytyväisiä, että pystymme tarjoamaan verkkokauppojemme 466 miljoonalle vuosittaiselle aktiivikävijälle mahdollisuuden tutustua niihin, sanoo Alibaban Iso-Britannian, Irlannin ja Pohjoismaiden toiminnoista vastaava toimitusjohtaja David Lloyd.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi